Martin Schultz propune crearea Statelor Unite ale Europei, dar probabil după modelul URSS

1 490

Liderul social-democraților germani și europeni Martin Schulz propune ca până în anul 2025 Uniunea Europeană să devină Statele Unite ale Europei. Dar poate cel mai important reprezentant al stângii europene are în minte modelul URSS. Căci nu SUA este modelul de uniune statală la care extrema stângă visează.

Libertățile din SUA sunt de negândit pentru stânga europeană. Un singur exemplu: în timp ce în SUA sunt milioane de copii școlarizați acasă, în Germania familiile care au încercat să facă homeschooling au fost arestate sau au pierdut custodia copiilor. Iar libertățile statelor membre UE față de Bruxelles tind să fie mai mici decât libertățile statelor din SUA față de guvernul federal.

În prezent, Martin Schulz propune ca statele care nu acceptă o asemenea constituție să fie excluse automat din UE. Probabil în timp va evolua spre gândirea de extremă stângă, în care statele nu vor fi excluse, ci vor fi obligate. Că așa e în URSS.

 

sursa: Știri pentru viață

 

1 Comment
  1. euroscepticism says

    macar de ne-ar exclude din UE

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php