Administrația Trump respinge promovarea „schimbărilor climatice” și a”drepturilor reproductive” la summitul G7

0 359

Într-o schimbare dramatică față de era Obama, negociatorii Statelor Unite reprezentând administrația Trump la summitul G7 al miniștrilor sănătății de la Milano, Italia au refuzat să facă referire la schimbări climatice, drepturi sexuale și reproductive -inclusiv avort- și asigurarea universală de sănătate într-un acord care ar fi trebuit finalizat luni, scrie Breitbart News

US blocking “climate change, sexual & reproductive rights, universal health coverage” at G7, @AlbertoNardelli scoops https://www.buzzfeed.com/albertonardelli/us-is-refusing-to-compromise-on-health-and-climate-issues 

US Is Refusing To Compromise On Health And Climate Issues With Its G7 Allies

US negotiators spent the past week steadfastly blocking all attempts to reach a compromise on the three issues ahead of a G7 meeting.

O variantă a comunicatului remisă BuzzFeed News remarcă faptul că S.U.A. cere înlăturarea tuturor referințelor la „schimbări climatice” și vremea „influențată de om” și „alte dezastre”.

S.U.A. refuză de asemenea o referință la „angajarea în cooperarea internațională pentru implementarea acordului de la Paris”, potrivit BuzzFeed News.

BuzzFeed relatează:

În două dintre cele mai contestate pasaje ale negocierilor, S.U.A. au cerut excluderea unui rând care ar afirma că „evenimente climatice mai frecvențe și mai intense obstrucționează servicii esențiale și sistemele sanitare” și înlocuirea distincției între migrație internă și externă cu termenul mai generic migrație „internațională”.

S.U.A. sunt de asemenea împotriva definirii sănătății sexuale și reproductive ca drept, afirmând că „în niciun caz avortul nu ar trebui promovat ca metodă de planificare familială sau ca îngrijire medicală sexuală și reproductivă”

Negociatorii S.U.A. sunt de asemenea împotriva introducerii „educației sexuale” propunând în schimb acest pasaj pentru documentul final:

„Vom contribui la promovarea programelor și instrumentelor educaționale care au dovedit că ajută la pregătirea tinerilor pentru relații stabile și afectuoase și un viitor care să includă comportamente sexuale consensuale sănătoase, ferite de boală și exploatare, și sigure pentru conceperea viitoare a copiilor și îndeplinirea rolului de părinți”

S.U.A. se opun de asemenea și presiunii pentru asigurare medicală universală în toate țările semnatare ale acordului, afirmând în schimb nevoia accesului la îngrijire medicală.

Pe site-ul summitului G7 din Italia, textul afirmă că schimbarea climatică și impactul ei asupra sănătății umane ar fi un punct principal al summitului, ca și „migrația provocată de schimbarea climatică”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php