Îndemn la rugăciune și ajutor pentru Maria, soția preotului Petru Gavrilă, cel care a murit împreună cu doi dintre copiii săi într-un accident de mașină în drum spre Sf. Parascheva

0 356
Sâmbătă, 14 octombrie, în timp ce ieșea din localitatea Cornu Luncii, mașina preotului Petru Gavrilă a fost lovită cu violență de un automobil care venea din sens opus. În urma impactului, preotul a decedat, alături de el murind și sora sa,  Aurora Șandru și soțul ei, Dumitru Cătălin Șandru.
Îndemn la rugăciune și ajutor pentru Maria, soția preotului Petru Gavrilă, cel care a murit împreună cu doi dintre copiii săi într-un accident de mașină în drum spre Sf. Parascheva
Din cei patru copii ai preotului, Anisia, fata în vârstă de 6 ani, a decedat în ambulanță, în drum spre spital. O altă fetiță, Anastasia, în vârstă de 10 ani, a murit vineri, în spitalul din Suceava, la aproape o săptămână de la accident. Ceilalți doi copii sunt în afara oricărui pericol.
Într-o stare gravă se află soția preotului, Maria Gavril, în vârstă de 35 de ani, iar doctorii susțin că pronosticul este rezervat, dar așteaptă o minune.
Directorul medical al Spitalului de Urgență a explicat că pacienta a fost supusă unei intervenții chirurgicale efectuate de o echipă formată din doi chirurgi și un urolog, iar în prezent se află la Terapie Intensivă, unde este intubată, iar „aparatele și substanțele care asigură activitatea inimii o mențin în viață”.
Dr. Motan a spus că „se așteaptă o minune” care ar putea fi adusă de vârsta tânără a femeii, de doar 35 de ani, de regimul de viață sănătos pe care l-a dus și de lipsa unor antecedente patologice.
„Așteptăm o minune care să fie adusă de statusul pacientei – vârsta de 35 de ani, un regim de viață sănătos, a născut natural toți cei patru copii, nu are antecedente patologice, la care sigur că așteptăm ca cineva din Univers să canalizeze energia de care are nevoie pentru a supraviețui și a fi alături de cei doi copii rămași în viață. Spun doi, pentru că, din nefericire, pentru fetița de zece ani nu există nici o șansă de vindecare”, a afirmat directorul medical al spitalului pentru Monitorul de Suceava.
O umbră de optimism în această tragedie care a distrus viața atâtor familii a fost adusă de purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență, dr. Mihai Ardeleanu, care a declarat că medicii din secția Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) au sesizat la mama copiilor un „ușor reviriment”.
„Cei de la Reanimare au remarcat la mamă un ușor reviriment, ei au chiar impresia că a reușit să recâștige din reflexele primare, astfel încât poate că totuși tinerețea și vigoarea organismului ei își spun cuvântul. Reanimatorii au impresia că ea deja aude ceea ce se vorbește în camera în care se află, astfel încât și discuțiile care se desfășoară acolo trebuie gestionate, ca să nu facem o traumă psihică mai mare sau mai devreme. Aici ar fi se pare o ușoară notă optimistă”, a spus dr. Ardeleanu.
Conform procedurilor terapeutice, Alexia a fost informată, luni, de moartea tatălui și a surorii sale mai mici și de faptul că mama și sora mai mare sunt în viață, dar în stare foarte gravă și susținute de aparate.
„Trebuie să știe, este benefic pentru ea să vorbim despre suferința pe care o are. Este important să comunice, să vorbească despre ceea ce simte. Am vorbit despre viață și despre moarte, este foarte matură în gândire. S-a comportat și se comportă foarte firesc, tatăl lor le-a vorbit despre ciclul vieții și al morții și a reacționat extrem de matur. Este un copil căruia nu îi este teamă de moarte și asta este rodul educației primite de la părinți, de la tatăl ei, mai ales. Ieri am învățat multe de la un copil de 9 ani”, a afirmat psihologul Geanina Cîrlan.
Ea a spus că ieri dimineață, când s-a trezit, Alexia le-a cerut medicilor să fie dusă la capela în care au fost depuși tatăl și sora ei, într-un moment al zilei când nu este nimeni acolo, pentru a-și lua rămas-bun, solicitare care i-a fost acceptată imediat, ca parte a terapiei emoționale. Înainte de a ajunge la capelă, unde a fost așteptată de duhovnicul ei, Alexia a trecut pe acasă, de unde a luat o brățară și o iconiță, ultime daruri pentru sora și tatăl ei…
…Să ne rugăm ca Ioan și Alexia, cei doi copii care au surpraviețuit accidentului de săptămâna trecută, să nu o piardă și pe mama lor.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php