„Impozitul zero” – îngropat, taxa de solidaritate se întoarce

0 546

A mai murit o promisiune electorală a guvernanților. Impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000 de lei nu va fi implementat în 2018, așa cum a  promis PSD în programul de guvernare. Informația a fost confirmată de către ministrul Finanțelor Ionuț Mișa miercuri seară la Antena 3.

 Imagini pentru ionut misa

Astfel, întrebat despre această măsură promisă, Mișa a spus: „Această măsură nu va fi implementată în această perioadă și până la sfârșitul anului”. Moderatorul l-a completat: „Adică nici anul viitor”.

Ministrul a susținut pe de altă parte că, începând cu 2018, impozitul va scădea de la 16 la 10% „pentru absolut toate veniturile”, concomitent cu transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

Taxa de solidaritate revine 

Angajatorii vor plăti o taxă de solidaritate de 2% din fondul de salarii, „pentru a avea și ei o responsabilitate față de bugetul de stat”, a mai anunțat miercuri seară Ionuț Mișa.

„Este o taxă reglementată și printr-o directivă europeană, pe care o plătește angajatorul la fondul de salarii. Este o directivă europeană care reglementează pentru fondul de salarii o anumita taxă (…) O plătește angajatorul la fondul de salarii, să aibă și el o responsabilitate față de bugetul de stat”, a spus Mișa, la Antena 3.

El a insistat ca această taxă „nu poate să însemne o taxă în plus sau o creștere salarială. „E o taxă ce se aplică la fondul de salariu, care nu poate fi eliminată sau comasată cu alte categorii de contribuții”, a spus ministrul.

 

 

sursa: Cotidianul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php