Ambasadorul SUA afirmă că naționalismul economic românesc și contestarea practicilor multinaționalelor sunt o formă de antisemitism!

4 655
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a lansat un avertisment dur la adresa României în ceea ce privește consecințele negative pe care le poate avea exprimarea, în mod public, a ideilor antisemite sau împotriva companiilor multinaționale.
Imagini pentru hans klemm soros
Într-un discurs rostit cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului, diplomatul american a spus că „recrudescența acestei retorici antisemite, însoțite de transformările economice cauzate de globalizare, constituie un teren fertil pentru cei care încearcă să manipuleze opinia publica și să îndepărteze România de temelia principiilor ei euro-atlantice”,
„Cei care se opun liberalismului și îmbrățișează naționalismul economic caută din nou să îi atace și să îi demonizeze pe evreii din Europa și pe cei din afara ei. Fac acest lucru direct, prin manifestații naționaliste și vandalizarea memorialelor și a cimitirelor. Dar fac acest lucru și indirect, prin atacarea companiilor multinaționale și prin aluzii la pretinse și presupus infame legături evreiești ale unor întreprinderi legitime cu scopul de a alimenta animozitate și de a prezenta concluzii funeste. Recrudescența acestei retorici antisemite, însoțite de transformările economice cauzate de globalizare, constituie un teren fertil pentru cei care încearcă să manipuleze opinia publica și să îndepărteze România de temelia principiilor ei euro-atlantice”, a declarat ambasadorul Hans Klemm la Memorialul Holocaustului din București.
„Această animozitate este agravată de răspândirea diverselor scenarii false, „fake news”, care își croiesc drum dinspre Internet în discursul public. Asemenea scenarii au o singură finalitate, un singur scop: să ne dividă, să ne slăbească instituțiile și să ne polarizeze societățile. Politicienii și jurnaliștii care cedează tentației de a folosi aceste scenarii o fac probabil din oportunism, simțind că există șansa unui câștig pe termen scurt chiar dacă ei nu cred în mod necesar în respectivele scenarii. Dar acest oportunism este în cele din urmă devastator. Iar prin intermediul acestuia se realizează de fapt opera dușmanilor noștri, a celor care încearcă sa ne facă rău”, a mai spus Klemm în discursul său.
Ambasadorul SUA consideră că  s-ar putea ca „la mijloc sa fie aripa marginală, xenofobă și rasistă a extremei drepte. S-ar putea să fie influența nocivă a Rusiei. S-ar putea să fie cei care încearcă să divizeze comunitățile prin agitații de un naționalism economic strident. Toți caută să ne slăbească parteneriatele și orientarea noastră transatlantică pentru propriile scopuri ostile”…
integral la ActiveNews
4 Comments
 1. IO...gereules says

  Altii au scopuri proprii,dar ale voastre cum sant?Ha?Orice relatie economoca,ca orientarea voastra transatlantica,ascunde un interes.Problema este,cum ar zice nea Iancu,Bibicule,ce fel de interes,de interese ascund relatiile economice dintre oamen?Aia le zic inerese antisemite,astia le zic interese de ajutorare.Aiurea.Dar de interese antiromanesti nimeni nu zice nimc.Dece oare?

 2. Ionut Moraru says

  „….exprimarea in mod public a ideilor antisemite sau împotriva companiilor multinaționale”.

  „antisemit ” SAU „companii multinationale” este totuna. Ne-o spun KLemm care se exprima: „sau ” nu „si ”
  In anii ’30-’60 (si nu numai), „jidan” sau „bolsevic” era totuna.

  Vorba Scripturii: TU ZICI!

 3. IO...gereules says

  In Romania nu a existat antisemitism,adica o ura impotriva evreilor.Asta e o gogorita,dar a egzisatat un aniromanism si mai egzista inca si acum,feroce.Numai un om bolnav sau misel poate sa spuna ca romanii iau urat pe evrei.Cate prietenii n-au egzistat intre ei dar nefacute public,sau scoase la parada.Cum poate cineva sa se pronunte despre asa ceva cand el a fiintat pe alte meleaguri ale lumii.Iar negustoria nu e nici evreiasca,nici romaneasca si nici nu mai stiu cum.,Negotul este pur economic.Este un act al relatiilor dintre oameni in cadrul economiei unei tari sau intre tari diferite,este un act al relatiilor dintre oameni petrecut in urma procesului muncii.Deci el nu poate fi un act antisemitic.

 4. Lucian says

  Poate n-ar fi rau sa le atrageti atentia celor de la Breitbart asupra discursului acestui individ. S-ar putea sa vrea sa scrie un articol ca sa-l dumireasca ca cel ce l-a numit a plecat si nu mai vine, si ca noul lui sef, Trump, e un nationalist economic declarat, care chiar a invitation toate natiunile sa adopte aceeasi ideologie in discursului sau recent de la ONU.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php