Un filosof canadian vorbește de o Europă post-creștină: Europa musulmană „nu este o profeție”

3 527

Faimosul istoric Arnold Toynbee a spus cândva: „Civilizațiie mor prin sinucidere, nu prin crimă”.Folosind acest citat ca punct de plecare, comentatorul conservator canadian Mark Steyn a realizat o înregistrare video în care arată cum Europa Occidentală se află deja pe moarte, din cauza „sinuciderii demografice”, dat fiind că cuplurile aleg să nu mai facă copii.

Steyn prezintă prosperitatea în creștere a populației musulmane în Europa, ocupând locul rămas gol de civilizația apuseană.

Comentatorul arată faptul că, date fiind diferențele de rată demografică între musulmani și seculariștii pros-creștini, va fi nevoie de numai două generații pentru ca actuala populație islamică (acum de circa 10%) să aibă la fel de mulți nepoți ca europenii băștinași (acum, 90%).

Acest lucru, explică Mark Steyn este posibil din cauza faptului că musulmanii au în medie 3-5 copii, prin comparație cu post-creștinii seculariști, care au 1,3 copii în medie.

„Oamenii cred că este vorba de un proces lent… Dar se petrece foarte rapid. Recuperarea decalajului se întâmplă acum.”

Steyn avertizează că cucerirea Europei de către musulmani „nu este o profeție”, el subliniind că deja unele școli elementare, ca în Anvers, Belgia, înregistrează o majoritate de elevi musulmani.

„Nimeni nu prezice nimic. Nu vorbim aici de trenduri. Privim la copii în carne și oase care stau acum în bănci în școlile generale”, spune el.

Steyn citează statisticile Institutului pentru Demografie din Viena, care afirmă că până la mijlocul secolului, majoritatea austriecilor cu vârste sub 15 ani vor fi musulmani.

„Aceasta este o țară care nu cu mult timp în urmă era formată din 90% catolici.”

Steyn le amintește prietenilor săi americani de pe rețelele de socializare de filmul Sunetul Muzicii, în care o familie de austrieci fuge în 1938 de ocupația nazistă. Steyn spune că până în 2038, austriecii nu vor mai cânta „How do you solve a problem lika Maria” ci „How do you solve a problem like Sharia”.

„Acesta este cel mai mare eveniment al zilelor noastre, și cu toate acestea abia dacă îl observă cineva”, se indignează Mark Steyn. „Aceasta este cea mai mare mișcare / transformare demografică din istorie, și este pe cale să se accelereze.”

În perspectiva sinuciderii demografice a Occidentului, Steyn subliniază importanța discursului lui Trump din Polonia, pe 6 iulie, când acesta le-a cerut europenilor să așeze „credința și familia, nu guvernul și birocrația, în centrul vieților noastre”.

Însă comentatorul canadian crede că, din păcate, pare a fi prea târziu pentru Europa occidentală să mai schimbe direcția, titrează EVZ.

„O Europă post-creștină nu mai are practic nici o credință și nu mai are nici familii”.

 

via NapocaNews

3 Comments
 1. Dacul Liber says

  Mda,vorba lui Churchill…'” am ucis pe…cine nu trebuia! Asa ca anglo-americanii au dat ,dupa cel de-al doilea Razboi ,Europa pe mana slujitorilor satanei.Jidanii se bucura ca Europa se va metisa si vor putea conduce mai usor populatiile Lumii.La ca pe populatia Romaniei.Doamne ,te rugam ,da-ne biruinta impotriva răului!

  1. Dacul Liber says

   ….la fel ca pe populatia Romaniei…!

 2. nuclear stockpile says

  ce aveti mah? e ok , putem sa dam cu nucleare in occident linistiti si fara scrupule ca aoleu omoram niscaiva oameni de bine

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php