Ministrul Sănătății, Florian Bodog: Copiii nevaccinați vor putea urma doar școli private

1 534
Părinții care refuză vaccinarea și consilierea nu își vor putea înscrie copiii în colectivitate, dar vor putea găsi alternative educaționale, explică ministrul Sănătății, Florian Bodog într-un interviu, citat de Digi 24.
Ministrul Sănătății, Florian Bodog: Copiii nevaccinați vor putea urma doar școli private
Potrivit proiectului de lege conceput de Ministerul Sănătății, vor fi aplicate sancțiuni părinților care nu se prezintă la medic și celor care refuză să fie informați cu privire la vaccinare. Dacă va fi adoptată în forma prezentată, legea ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019.
„Am discutat și cu ministrul Educației și cu specialiști în educație și există și posibilități alternative de învățământ pe care părinții și le pot asuma în cazul în care își asumă că refuză vaccinarea. Repet, părintele are posibilitatea de a refuza vaccinarea, are posibilitatea să scrie acest lucru și să își asume responsabilitatea pentru actul de a refuza vaccinarea. Orice i se întâmplă copilului sau cuiva din comunitate, părintele și-a asumat această responsabilitate”, a precizat Bodog.
Pentru a-și putea înscrie copilul în unități publice de învățământ, părinții vor trebui să facă dovada administrării a șapte vaccinuri obligatorii: hepatitic B (administrarea la 48-72 de ore de la naștere), pneumococic conjugat, un vaccin nou introdus (la vârsta de 2, 4 și 11 luni), BCG (se administrează la naștere), hexavalant (se administrează în trei doze la 2, 4 și 11 luni), tetravalent (la șase ani), ROR (se administrează la 1 an și la 5 ani), și dTPa – diftero-tetanic-pertussis acelular (se administrează la 14 ani).
1 Comment
  1. Dacul Liber says

    Oameni buni,nu fiti de acord cu vaccinarile!Astia va omoara copilul deja din fasa! Nu acceptati controlul prin cardurile draconice asa zise de sanatate si de identitate cu cip. Sunt experimente,pe populatia Romaniei care din indiferenta,saracie ,prostie si prin manipularea ce face parte din planurile diabolice iudeo-masonice de imbolnavire, corcire si exterminare a populatiilor Pamantului,accepta totul.Priviti ce se intampla peste tot in lume.Desteptati-va Romani! Nu va inteleg de ce vreti sa va cufundati in somnul cel de moarte cu propria voastra mana!Nu mai acceptati nimic de la nemernicii astia ce ne omoara copiii de atatia zeci de ani ,ce ne vand si distrug Tara si ne dau pe mana strainilor .Treziti-va odata,pana nu e prea tarziu! Pentru voi ,pentru copiii vostri, pentru nepotii si stranepotii vostri!
    Dumnezeu sa va ajute!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php