VICTORIE PRO-VIAŢĂ în SUA: Trump a aprobat legea care permite retragerea finanţării pentru gigantul avortului Planned Parenthood

1 399

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat legea care anulează o schimbare de ultimă oră făcută de Administraţia Obama la legea sănătăţii publice, schimbare care obliga statele SUA să finanţeze cu bani de la guvernul federal activitatea filialelor Planned Parenthood, „gigantul” avortului din SUA.

 

Schimbarea adusă de Administraţia Trump va permite statelor SUA care doresc acest lucru să nu mai îndrepte banii alocaţi pentru planificare famlială de guvernul federal către organizaţii pro-avort, ci către organizaţii care nu fac din servicilie de avort o prioritate a activităţii lor.

Practic, Planned Parenthood, cu filiere în toate statele americane, primea în mod obligatoriu prin lege bani de la bugetul federal. Multe din legislativele statelor americane au votat deja să retragă această fianţare oferită Planned Parenthood după scanadalul uriaş în care această organizaţie s-a dovedit implicată. Organizaţia însă a ameninţat aceste state cu procese în justiţie exact pe baza legii pe care acum a modificat-o noul legislativ american, cu girul Preşedintelui Trump.

În 2015, o serie de anchete cu camera ascunsă la diverse filiale Planned Parenthood a dezvăluit că această companie recolta în mod ne-etic, informând incomplet sau chiar deloc pacientele, ţesuturi şi organe de la copiii avortaţi, pe care le vindea în mod ilegal pe piaţa neagră.

S-a descoperit chiar că, la avorturile efectuate pacientelor cu sarcină în  trimestru 3 sau 4 (în SUA avortul e legal în orice perioadă a sarcinii), angajaţii Planned Parenthood, dacă primeau comandă de pe piaţa neagră de la companii de biotehnologie, erau predispuşi să determine naştere forţată în loc de avort parţial, pentru a avea bebeluşi întregi (inclusiv capul) de vânzare, ceea ce reprezintă încălcarea legii care garantează dreptul la viaţă şi îngrijiri medicale oricărui copil născut viu în SUA.

Planned Parenthood a susţinut că foloseşte banii federali doar pentru a furniza servicii de contracepţie populaţiei nevoiaşe, dar din rapoartele sale de activitate reiese clar că cea mai mare parte a activităţii sale o reprezintă avorturile.

Camera Reprezentanţilor SUA a votat cu 230 la 188 pentru această schimbare legislativă, dar la Senatul SUA bătălia a fost acerbă, căci doi dintre republicani şi-au schimbat votul şi au trecut în tabăra democrată, care este pro-avort. Atunci Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, şi-a folosit dreptul de vot pentru a înclina balanţa în favoarea vieţii şi a trimite legea spre aprobare Preşedintelui.

 

sursa: LifeSiteNews.com

traducere: Știri pentru viață

1 Comment
  1. iulian says

    Ajuta-ne Doamne! Fa ca toate acestea sa nu ramana doar clabuc de presa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php