Un roman al Rezistenţei anticomuniste. Lansarea cărţii VALEA NISTREI, în prezenţa lui Dan Puric, Răzvan Codrescu şi Sorin Lavric.

1 478


O seară de neuitat, o seară de cultură sub semnul Rezistenţei, în centrul Bucureştiului, la Librăria Eminescu. Aşa s-ar putea caracteriza în câteva cuvinte lansarea cărţii Valea Nistrei de Corneliu Dida, în seara de 27 februarie 2017, manifestare organizată de Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu şi Asociaţia Gogu Puiu şi Haiducii Dobrogei.

Adevărul este că manifestarea s-a bucurat de participarea unor personalităţi de marcă ale culturii româneşti, publicul având ocazia unei reîntâlniri cu actorul Dan Puric, scriitorul Răzvan Codrescu şi filosoful Sorin Lavric, alături de care au fost prezenţi dl Demostene Andronescu – fost deţinut politic şi respectiv dr. Alina Ioana Dida, fiica autorului cărţii.
Pe bună dreptate, Valea Nistrei a fost prezentată ca un roman al rezistenţei anticomuniste. O frescă unică – prin forţa narativă şi emoţia cu care zugrăveşte evenimente şi întâmplări inedite din primii ani ai obsedantului deceniu (anii 1950) – a unei perioade terifiante, propunând incursiuni în atmosfera exilului şi rezistenţei anticomuniste din munţi, ori în universul lagărelor şi închisorilor totalitare.

Iar iniţiativa scriitorului Răzvan Codrescu de a publica, la Editura Christiana, o nouă ediţie, în condiţii grafice
excelente (ediţia princeps din 1994 a avut un tiraj mic şi a trecut prea puţin observată de publicul larg), este mai mult decât salutară.

Iar prezentarea plină de emoţie pe care Dan Puric a făcut-o cărţii credem că este cea mai bună garanţie că Valea Nistrei reprezintă o lectură ce nu trebuie ratată. Cu atât mai valabil fiind pentru cei ce se află într-o anumită afinitate cu memoria rezistenţei anticomuniste.

Buciumul.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment
  1. calin eugen says

    Oof,ce rau imi pare ca nu am fost prezent…Ma bucur de reusita lansarii cartii Valea Nistrei!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php