Mărturiile cutremurătoare ale unui martor din dosarul torţionarului Ioan Ficior

1 329

Un fost deținut politic a făcut mărturisiri despre condițiile din Colonia de muncă de la Periprava sub comanda lui Ioan Ficior. El vorbeşte despre crunte bătăi zilnice, mâncare proastă și puțină, arșiță cumplită și apă „împuțită, caldă și amară”.

„Am fost aduși cu un bac pentru produse petroliere toxice, eram înghesuiți, eram după două zile de mers fără aer, anchilozați până la paralizie. Când am fost scoși pe gura bacului am fost întâmpinați de ofițeri, subofițeri, care ne-au primit cum  poate cei din sala au văzut în filme că se proceda în lagărele naziste: cu amenințări, lovituri, înghesuiți cu paturile armelor. Ne-au lovit fără pic de milă, să ne pună în temă cu ce ne aștepta la Periprava. S-a confirmat starea de teroare”, a declarat martorul, un octagenar care era adolescent când a ajuns în lagărul de muncă.

1 Comment
  1. IO...gereules says

    Mitica draga,clipa astrala a vietii mele pe care am sfidato ca un tont,citind toate acestea este imposibil sa nu-mi amintesc de tine si suferintele similare pe care le-ai indurat strans in menghina inaintasilor tovarasilor conducatori ai scumpei Romanii de astazi ajunsa si ea o zdreanta pe care o folosesc cu ardoare acesti ticalosi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php