Mesajul lui Plahotniuc către Donald Trump

3 494

“În timp ce mulţi est-europeni întâmpină cu speranţă promisiunea administraţiei Trump de a îmbunătăţi relaţiile cu Rusia, noi sperăm ca ea să nu vină în detrimentul visului nostru de aprofundare a relaţiilor cu Occidentul”, scrie Plahotniuc în editorialul său publicat pe site-ul postului de televiziune Fox News.

b

Preşedintele PDM îşi exprimă speranţa ca viziunea lui Donald Trump asupra unei relaţii non-conflictuale cu Rusia să nu implice o înclinare a Republicii Moldova spre orbita Moscovei: “Ştim că nu putem prospera ca pion în lupta de putere dintre Est şi Vest”.

Oligarhul aduce în discuţie şi suportul Rusiei pentru separatiştii transnistreni şi problema trupelor ruse din stânga Nistrului.

“De peste două decenii, problema transnistreană a ameninţat securitatea Republicii Moldova şi stabilitatea Europei de Est”, se arată în articolul de opinie semnat de Vladimir Plahotniuc.

“La fel cum est-europenii nu ar trebui să reacţioneze exagerat la schimbarea administraţiei din Statele Unite, nici americanii nu ar trebui să comită o greşeală privind direcţia Moldovei (…) Pentru Statele Unite şi Moldova, ar trebui să fie un moment al promisiunilor, nu un pericol. Sunt încrezător într-o evoluţie în relaţia SUA-Moldova în acest an, când sărbătorim 25 de ani de relaţii diplomatice (…) Dacă Statele Unite şi Rusia îşi vor dezgheţa relaţiile, acesta va fi o veste bună pentru Moldova”, mai scrie Vladimir Plahotniuc.

 

sursa: InfoPrut

3 Comments
  1. Adevarul says

    Plahotniuc a demostrat deja ca este un diplomat si un politiciat foarte bun, care deja a reusit in urma vizitei sale in SUA sa imbunatateasca ralatiile bilaterale intre parti, si acest mesaj vine nu doar pentru binele Moldovei, dar chiar pentru binele intregii lumi, odata ce marele puteri ale lumii vor fi in relatii bune,

  2. miroslav says

    Ei bine ca l-a preluat toata presa din Romania. Or nu tin minte vreun politician roman care s-ar fi adresast direct presedintelui SUA.

  3. pui de dac says

    WOW! Was Buciumul hacked by Plahotniuc’s trolls?! :)))

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php