Trump pune sub semnul întrebării politica „o singură China”. „Nu vreau să-mi dicteze China”

0 237

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a pus duminică sub semnul întrebării necesitatea respectării în continuare a politicii privind „o singură China” – care a determinat Washingtonul să întrerupă relațiile cu Taiwanul în 1979 – , în lipsa unor concesii din partea Beijingului, mai ales în materie comercială, transmit Reuters, AFP și EFE.

Trump pune sub semnul întrebării politica „o singură China”. „Nu vreau să-mi dicteze China”

„Înțeleg foarte bine politica -o singură Chină-, dar nu știu de ce trebuie să fim legați de politica lor, dacă nu încheiem un acord cu China care să se refere la alte lucruri, inclusiv comerțul’, a declarat Trump, într-un interviu pentru Fox News.

Donald Trump a provocat nemulțumiri la Beijing după ce acceptat recent o discuție telefonică de felicitare din partea președintei Taiwanului, Tsai Ing-wen, pentru victoria sa în alegerile de pe 8 noiembrie.

„Nu vreau să-mi dicteze China, iar acesta a fost un apel către mine, nu l-am inițiat eu. A fost o discuție foarte plăcută, scurtă. Și de ce ar trebui să-mi spună un alt stat că nu pot să primesc un apel telefonic? Cred că ar fi fost foarte lipsit de respect, să fiu sincer, să nu preiau apelul”, a adăugat el.

În același interviu, Donald Trump a criticat Beijingul pentru politica monetară, în privința Mării Chinei de Sud, dar și cu referire la Coreea de Nord.

 

sursa: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php