Biserica Ortodoxă îl pune la punct pe președintele Iohannis: Un demers civic, perfect legal și validat de Curtea Constituțională a României, nu poate fi considerat în niciun caz o „cale a fanatismului religios”

3 745

Biserica Ortodoxă Română reacționează după ce președintele Klaus Iohannis a vorbit despre „fanatism religios”, în contextul în care Curtea Constituțională dezbate dacă să recunoască mariajul între două persoane de același sex.
Biserica Ortodoxă îl pune la punct pe președintele Iohannis: Un demers civic, perfect legal și validat de Curtea Constituțională a României, nu poate fi considerat în niciun caz o „cale a fanatismului religios”

BOR arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției că „un demers civic, perfect legal și validat de Curtea Constituțională a României, nu poate fi considerat în niciun caz o „cale a fanatismului religios”, sau o dovadă de intoleranță”.

„Cel mai amplu demers civic din România, la care a participat un număr fără precedent de cetățeni, este un exercițiu democratic firesc și necesar”, scrie basilica.ro

Propunerea de amendare a Constituției nu reprezintă „o solicitare ultimativă”, ci o chemare firească la exprimarea democratică a voinței cetățenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societății, familia, se mai arată în comunicatul Bisericii.

„Solicitarea are ca scop principal protejarea familiei, a părinților și a copiilor, și nu condamnarea altor persoane.

Pledarea pentru definirea mai clară a naturii familiei este justificată nu doar de rațiuni ale moralei creștine, ci și de realitatea dramatică a prăbușirii demografice atât în România, cât și în celelalte țări europene.

Ne exprimăm speranța că demersul moral și civic al Coaliției pentru Familie va fi înțeles corect de către toate autoritățile statului român și că i se va da curs conform Constituției”, susține Biserica Ortodoxă Română.

„Ne exprimăm speranța că demersul moral și civic al Coaliției pentru Familie va fi înțeles corect de către toate autoritățile statului român și că i se va da curs conform Constituției”, se încheie comunicatul postat pe Basilica.ro.

 

via ActiveNews

3 Comments
 1. Liliana says

  Klaus Iohannis a fost ales președinte al României, tocmai pentru că nu suntem fanatici. Consider că printre multe greșeli pe care le-a făcut. 2 sunt majore: semnătura pentru legea antilegionară/antiromânească și prezentele afirmații. Aceasta demonstrează că nu are un minim de conștiință și un minim de empatie cu poporul român.
  Menționez că fac parte din cei care l-au votat (în turul 2).

 2. Ionut Moraru says

  Si eu mentionaz ca NU fac parte dintre cei care l-au votat pe Klaus Iohannis si ca imi mentin parerea de la inceput: un antiroman mason, criminal, care si-a adus prin „tinerii frumosi si sclavi” „guvernul meu” de masoni pe care ii are in subordine la loja.
  Ca si Ciolos, venit sa distruga si sa plece apoi dupa doua mandate de terorism si crima. Crima ptr ca in acest timp mor oameni in Romania din cauza lor si a felului in care guverneaza servind interesele antiromanilor din afara. apoi vine tare din spate un alt retardat sorosist -pardon, jidovit!-, recte Nicusor Dan.

 3. […] asemenea, după ce în 2016 declarase că nu este de acord cu „calea fanatismului religios” cu referire la referendumul pentru familie, Iohannis recidivează ironizând posibilitatea […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php