Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Iohannis sfidează: refuză participarea la ședința aniversară a Centenarului Unirii cu Basarabia și persiflează referendumul pentru familie.

 Parlamentul s-a reunit, marți, într-o ședință solemnă, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, la care au luat parte foști președinți ai României, principesa Margareta, Custodele Coroanei, Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, … și numeroși oficiali din Basarabia, scrie ActiveNews

La finalul ședinței solemne  a fost adoptată „Declarația pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, România”,  document în care se spune că „la împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu Patria Mamă,  azi, 27 martie 2018, se consideră ca fiind pe deplin legitimă dorința acelor cetățeni … care susțin unificarea celor două state ca o continuare firească în procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române”.
Declarația a fost adoptată cu 11 abțineri, toate aparținând parlamentarilor UDMR, informează TVR.
Marele absent al evenimentului din Parlament a fost însă  Klaus Iohannis, care, potrivit site-ului greatenews.ro, a refuzat invitația de a participa la ședința solemnă.

 

De asemenea, după ce în 2016 declarase că nu este de acord cu „calea fanatismului religios” cu referire la referendumul pentru familie, Iohannis recidivează ironizând posibilitatea organizării acestuia în luna mai, într-un interviu difuzat de Agerpres: „Luna mai e o lună frumoasă, nu știu dacă și pentru referendum. Nu cred că e niciun motiv de grabă”, a declarat Iohannis, miercuri seară, după ce a vizitat Salonul Auto București.

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=34227

Postat de pe 28 mart. 2018. Catalogat ca Politică, Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

4 comentarii for “Iohannis sfidează: refuză participarea la ședința aniversară a Centenarului Unirii cu Basarabia și persiflează referendumul pentru familie.”

 1. ANTIPUTIN

  E o mare rusine dle Presedinte, sa nu participati la aceasta sedinta aniversara, fara un motiv bine intemeiat si fara scuze…
  E o palma pe obrazul Basarabiei si’al tuturor romanilor !
  Aceasta absenta echivaleaza cu tradarea nationala.
  Patriotii romani ar trebui sa ceara destituirea presedintelui !
  Nu exista, pe agenda politica româneasca, un obiectiv mai important decat reunirea Moldovei furate de rusi cu Tara mama.
  Ne vom aduce aminte de aceasta palma la urmatoarele alegeri, dle Iohaniss !

 2. ANTIPUTIN

  Aici nu comentezi, MORARE ?

 3. Ionut Moraru

  Ba da ANTIPUTIN comentez. Iohannis este un sclav corupt, traficant de copii, hot de case, sef de loja masonica Lions, unealta multinationalelor, santajabil cu dosare in orice moment. Eu stiam asta. Si stiam si cat de roman este vazand ce a facut pana acum ptr tara. Il doare in ..trei litere pe Iohannis alogenul de unirea romanilor. salonul auto a fost mai important. Tu nu stiai si te-ai lovit cu capul de realitate si te doare rau de tot. Ai descoperit apa uda. Bravo, progresezi!

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php