Manifestare impresionantă la 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial: Soldații români au trecut din nou Carpații

0 345

O ceremonie impresionantă a avut loc în județul Harghita, la un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial.

Brigada 61 Vânători de Munte și localnicii din Carpații Orientali, acolo unde s-au dat cele mai grele lupte, i-au comemorat sâmbătă seară pe eroii care s-au jertfit pentru înfăptuirea României Mari.

După apusul soarelui, simbolic, soldații români au trecut din nou Carpații prin pasurile Tulgheș, Ghimeș-Palanca și Oituz.

30 de vânători de munte însoțiți de zeci de localnici au pornit sâmbătă seară în marș, cu torțe, din localitatea Palanca spre fosta granița a Imperiului Austro-Ungar.

Acolo se află și monumentul eroului Emil Rebreanu, fratele scriitorului Liviu Rebreanu. Era ofițer și a fost executat de trupele austro-ungare pentru dezertare și spionaj, după ce a fost prins în timp ce încerca să se alăture trupelor române.

Pe tot traseul de 3 km, militarii români au intonat cântece patriotice, iar localnicii au aprins lumânări pe care le-au așezat pe marginea drumului, în memoria celor căzuți la datorie, potrivit tvr.ro. Aproape fiecare familie din comuna Palanca a pierdut pe cineva în bătăliile pentru reîntregirea țării.

 

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php