S-a făcut unirea simbolic! Republica Moldova a declarat zi de doliu național în memoria reginei Ana

4 362

Președintele Timofti a decretat 13 august 2016, zi de doliu național. În semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a Reginei Ana a României, Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a semnat un decret privind declararea zilei de 13 august 2016 zi de doliu național.

regina-ana--sotia-regelui-mihai-al-romaniei--implineste-astazi-92-de-ani-1442669623_81602300

S-a făcut unirea simbolic! Astfel, în această zi, în toate localităţile republicii, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare vor fi arborate în bernă drapelele de stat.

De asemenea, la ora 10.00, se va cinsti memoria Reginei Ana prin păstrarea unui moment de reculegere.

În context, autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 13 august la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.

În ziua de 13 august 2016 va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana.

sursa: NapocaNews

4 Comments
  1. calin eugen says

    Toata stima d-le Timofti!Deci,se poate…

  2. IO...gerules says

    Domnilor,fratilor doliu national nu se face pentru un impostor.Ce inseamna acest doliu?Calcarea in picioare a adevarului,a demnitatii nationale,a istoriei.Barbas’u,zisul rege a facut cel mai mare act de tradare din toata istoria poporului roman de dupa stramosul Decebal,tradat de un criminal,BASTUS.La fel si imberbul rege a fost un criminal al poporului roman;Istoricii spun ca cca.170 000 de militari romani au fost trimisi in Gulacurile siberiene,mai rele ca lagarele nemtesti,plus mii civili raniti,ucisi sau,deasemenea,trimis prin pustiile Siberiei-femei copii si batrani.Asta a fost regele romanilor?Aceasta unire simbolica nu este decat un fals,un semn de manipulare totala a romanilor de pretutindeni.Transilvania revenea Romaniei oricum in urma participarii armatei romane la continuarea luptelor de eliberare a Transilvaniei de sub unguri,armata care a ajuns pana in muntii Tatra,de unde a fost oprita ca sa nu fie parte beligeranta la victoria impotriva fascismului,sa nu ajunga la Berlin.

  3. Ionut Moraru says

    Ca a semnat actul de tradare se mai poate discuta.
    Dar ca a primit decoratii de la Stalin se mai poate discuta?
    Sau ca lua foc la tigara umil, apecandu-se in fata comisarului sovietic se mai poate discuta?
    Sau ca a primit 2 avioane Suhoi de la acelasi Stalin care a transmis „aveti grija de baiat” se mai poate discuta? Sau ca a semnat cu manuta lui prima lista de acuzatori publici, stiind ce vor face acestia se mai poate discuta?
    Regina Ana a Romaniei (hai sa-i spunm asa, ea fiind casatorita cu cineva care lucra la bursa si nu mai era rege ptr ca abdicase), nu poate fi confundata cu fapte sotului ei. Nu-i atribuim ei ceea ce a facut Mihai., ptr ca ea nici nu exista in ecuatie atunci.
    La inmormantarea de azi au participat si doi cavaleri de Malta. Traiasca prietenia romano-malteza!
    Poezie: Ce sa fie, ce sa fie?
    Niscaiva masonerie!

  4. Ionut Moraru says

    Pardon, la aducerea sicriului pe aeroport, nu la inmormantare!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php