Naționaliștii corsicani avertizează islamiștii din Franța: orice atentat comis va declanșa un ‘un raspuns determinat, fara nicio ezitare’

1 497

O miscare nationalista corsicana clandestina i-a avertizat joi pe ‘islamistii radicali din Corsica’ ca orice atentat pe care l-ar comite pe insula ar declansa ‘un raspuns determinat, fara nicio ezitare’, relateaza AFP.

corsica

Acest grup, Frontul de eliberare nationala din Corsica (FLNC) asa-zis ‘de la 22 octombrie’, a facut public acest avertisment intr-un comunicat transmis cotidianului local Corse Matin.

‘Dorinta salafistilor este clar de a aplica la noi politica Daesh si suntem pregatiti pentru acest lucru’, a precizat grupul, folosind acronimul arab al organizatiei Stat Islamic (SI), care a revendicat mai multe atentate soldate cu morti in Franta continentala.

‘Filosofia voastra medievala nu ne sperie’, sustine grupul clandestin adresandu-se jihadistilor si denuntand ‘barbaria’ de care dau dovada. ‘Sa stiti ca orice atac impotriva poporului nostru va duce la un raspuns determinat, fara nicio ezitare, din partea noastra’, avertizeaza nationalistii corsicani.

Adresandu-se apoi ‘musulmanilor din Corsica’ in general, Frontul ii cheama ‘sa ia pozitie’ si sa denunte islamismul radical. Acestora li se cere sa semnaleze ‘derivele tinerilor lipsiti de ocupatie tentati de radicalizare’ si ‘sa nu afiseze semne religioase ostentative’.

Grupul nationalist corsican adreseaza insa si un ‘mesaj statului francez’. ‘Daca o drama se va produce la noi’, statul va avea o responsabilitate importanta pentru ca ‘ii cunoaste pe salafistii din Corsica’, afirma el.

‘Va trebui ca Franta sa puna capat tendintei sale de a interveni militar si de a vrea sa dea lectii de democratie lumii intregi, daca vrea sa evite ca conflictele pe care le seamana in lume sa nu revina ca un bumerang pe teritoriul sau’, adauga organizatia clandestina.

Franta a fost lovita de o lunga serie de atentate jihadiste, dintre care ultimele sunt atacul cu un camion care s-a soldat cu 84 de morti pe 14 iulie la Nisa si asasinarea unui preot intr-o biserica din nord-vestul tarii. Ambele atentate au fost revendicate de Stat Islamic, noteaza AFP.

sursa: NapocaNews

 

flnc1

1 Comment
  1. sadada says

    FAPTE BAIET!I FAPTE NU VORBE!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php