Protest românesc la Bruxelles, în sprijinul familiei de români căreia i s-a luat copiii pentru un cuplu de homosexuali

0 292

Protest românesc la Bruxelles. Câteva zeci de familii au ieşit în faţa Comisiei Europene pentru a atrage atenţia asupra felului în care tot mai multe ţări persecută familii de români, lăsându-i fără copii. Protestatarii au transmis autorităţilor din ţările respective o declaraţie prin care cer reanalizarea tuturor acestor cazuri şi rezolvarea lor în interesul superior al copiilor. 

Nu este pentru prima oară când românii din Belgia ies în stradă pentru a cere un lucru elementar: revenirea în familie a copiilor îndepărtaţi de părinţii lor prin metode discutabile ale autorităţilor din Norvegia, Finlanda, Danemarca sau Marea Britanie. În iarnă o faceau pentru copiii familiei Bodnariu, astăzi o fac pentru încă mulţi alţii.

Familiile de români adunate în centrul Bruxellesului vor să ducă până la capăt protestul şi să îl extindă în toate capitalele europene, fiind convinse că aceasta este singura cale pentru revenirea copiilor români în sânul familiilor lor.

La protest a participat şi Florin Barbu, tatăl lui Andy şi al Dianei, care au fost încredinţaţi de autorităţile britanice unui cuplu de homosexuali.

În prezent, Florin Barbu se luptă să atace cu apel decizia justiţiei, însă are dificultăţi în a găsi un avocat care să îi susţină cauza în Marea Britanie, pentru că, potrivit spuselor sale, a fost refuzat de mai multe case de avocatură pe motiv că demersul său ar putea fi interpretat ca unul homofob.

 corespondenţă de Lucian Pîrvoiu

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php