Partidul german AfD cere referendum pentru ieşirea Germaniei din UE

0 344

După ce britanicii au decis să iasă din UE, mai mulţi politicieni germani din partidul AfD au făcut apel pentru o mişcare similară în Germania. Totuşi, criticii consideră că acest pas va fi mai greu de implementat în Germania din cauza prevederilor constituţionale complicate.

Politicieni de dreapta din partidul Alternativa pentru Germania (AfD) au promis că vor cere organizarea unui referendum dacă ajung la putere în urma alegerilor generale de anul viitor.

Un purtător de cuvânt al partidului a susţinut că Bruxelles-ul este un “monstru birocratic”, înainte să adauge: “Anul viitor AfD va intra în Parlamentul german şi Dexitul [ieşirea Germaniei din UE] va fi pe primul loc în agenda noastră”.

Euroscepticismul s-a răspândit şi mai mult pe continentul european după ce britanicii au votat în cadrul unui referendum istoric în 23 iunie ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană [Brexit].

Preşedintele AfD, Bjorn Hocke, a declarat: “Ştiu că poporul german doreşte să scape din sclavia impusă de UE”.

George Pzderski din Berlin (AfD) a adăugat: “Germanii trebuie să decidă în privinţa rămânerii în UE.

“AfD este singura care vorbeşte clar în favoarea ieşirii din UE”.

Frauke Petry, o altă lideră a partidului, care a stârnit stupoare la începutul acestui an când a cerut poliţiei germane să deschidă focul asupra migranţilor ilegali, a fost încântată de decizia Marii Britanii de a rupe legăturile cu Bruxelles-ul.

Ea a declarat: “Aceasta este şansa pentru o nouă Europă, care menţine parteneriate şi care respectă suveranităţile naţionale.”

“Decizia Marii Britanii de a părăsi UE este un semnal către Biroul Politic al Bruxelles-ului şi elementelor sale birocratice. Dacă UE nu renunţă în cele din urmă să meargă pe o cale greşită şi, totodată, la experimentul cvasi-socialist al integrării politice de amploare, tot mai multe naţiuni europene îşi vor recupera suveranitatea în modul în care o fac britanicii”, a mai adăugat ea.

Totuşi, o şansă pentru un referendum privind Dexitul s-ar putea să nu fie atât de simplă.

Experienţa manipulării plebiscitelor de către nazişti a lăsat o urmă adâncă în privinţa încrederii cetăţenilor în sondajele de opinie la o scară naţională. Constituţia postbelică germană permite în prezent referendumuri doar în cazul în care Constituţia sau teritoriile landurilor care formează statul urmează a fi reformate.

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande par a fi îngrijoraţi de faptul că Brexitul va contamina şi alte ţări, iar partidele populiste de extremă dreapta vor câştiga sprijinul populaţiei pentru planurile lor de dezintegrare a Uniunii Europene.

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php