CĂLIN GEORGESCU DESPRE BREXIT. „România trebuie să înţeleagă din acest rezultat că are nevoie să gândească cu capul ei”.

11 766

calin-georgescu (1)Preluare din BURSA.

„România trebuie să înţeleagă din acest rezultat că are nevoie să gândească cu capul ei”, spune domnul Georgescu.
Problemele pe care britanicii le au nu se rezolvă doar prin ieşirea din UE, consideră domnul Călin Georgescu, Director Executiv al Institului ONU pentru Indicele Global al Sustenabilităţii Geneva.
„Joi, 23 iunie 2016, Marea Britanie a votat pentru ieşirea din UE. Tabăra Brexit a câştigat. Matematic, rezultatul nu este însă concludent, 52% la 48%, şi jocul este deschis pentru că vor urma doi ani de tratative şi nu se ştie cum se vor concluziona, mai ales pe o lipsă de leadership politic care marchează toată Europa”, ne-a spus domnia sa, adăugând: „Votul Brexit al păturii de mijloc britanice, clar defavorizată de neoliberalismul deşănţat, vine ca o sancţiune pentru UE tocmai pentru că, în ultimii 20 de ani, s-a făcut purtătoarea şi promotoarea agresivă a unei astfel de politici. Pe de altă parte, Scoţia a votat masiv în favoarea rămânerii în UE pentru interese pur economice de moment. Cine a avut interes cu acest referendum va continua acţiunea şi va începe etapa dură a negocierilor pe fondul unui sistem slăbit economic şi în special social în Marea Britanie. Astăzi, lira a căzut (n.r. vineri), dar mâine îşi va reveni”.
În opinia domnului Călin Georgescu, cel mai important mesaj al rezultatului votului este acela de trezire a minţilor, şi anume că se poate şi altfel şi că soluţiile le găsim în noi şi nu în afara noastră: „Este un pas către un nou nivel de conştiinţă spirituală care va marca lumea întreagă în următoarea perioadă.
Mulţi se vor trezi şi vor înţelege că UE este o organizaţie internaţională, al cărei principal scop este să-i deservească doar pe acţionarii ei şi deci pe cei care o conduc şi, dacă nu ai planul tău propriu, proiectul tău clar şi realist de ţară, atunci eşti pus la colţ şi eşti la dispoziţia altora.
Este şi cazul României, care ar trebui să se trezească la realitate, că UE nu este un panaceu şi nu este infailibilă, comite erori şi poate şi trebuie să fie sancţionată. România trebuie să înţeleagă din acest rezultat că are nevoie să gândească cu capul ei, dincolo de pătrăţica europeană. Pentru că, în afara acestui gard, este o lume întreagă care aşteaptă să te implici, având două întrebări fundamentale: «Cine eşti?» şi «Ce poţi să faci?» Este nevoie de o stare de spirit pentru a reface Indentitatea neamului românesc aruncată la gunoi în 25 de ani. O stare de spirit, bazată pe profesionalism şi viziune care să pună în mişcare libertatea minţii într-un moment în care gândirea a fost amputată în România”.

11 Comments
 1. IO../gerules says

  D-ul Calin Georghescu nu ar opta sa fie membru PRM?Cat de mare este nevoia de actiune a acestui om pentru Romania/.In conditiile actuale istorice,politice si economice Calin Georgescu ar fi cea mai potrivita persoana aleasa ca lider oficil al Romaniei si numai in partidul romanilor PRM.Aici ar putea activa cu eficienta pentru tara impreuna cu alti patrioti marginalizati;Ion Coja,Nica Leon,Dan Puric,Lucian Bolcas,nu stiu bine pe ce parte a balansuarului se afla Ghita Funar,Florin Georgescu si inca multi,multi altii,personalitati de marca al nationalismului,profesionisti de valoare,dar din pacate,fluturand pe la alte partide cu sanse de reusita mult mai slabe decat PRM.Deci,unirea romanilor pe ultima ambarcatiune de salvare a Romaniei,Partidul Romania Mare.

  1. petre says

   niciodata nu va accepta PRM si niciun partid ,partidele au demonstrat ca sunt grupuri de hoti si tradatori domnul georgescu e Meritocrat http://meritocratia.ro/constitutia-meritocrata/

 2. pui de dac says

  PRM? sa fim seriosi e o gluma proasta…o epava in scurt timp se va dizolva n-a mai intrat in parlament de 12 ani…PRM ca si PNT sunt niste cadavre ambulante ale politicii; singura sansa ar fi o constructie noua in care sa se adune absolut toti oamenii care mai gandesc romaneste iar Alianta lui Marian Munteanu ar putea fi sansa nationalismului romanesc care sa contracareze pe agitatorii antiromani de la usb sponsorizati de Soros. Toata societatea civila romaneasca si crestina ar trebui sa se uneasca in aceasta constructie, iar proiectul de tara al d-lui Calin ar putea fi platforma program a noului partid…

  1. sara says

   Marian Munteanu nu este ceeace pare . Are un caracter duplicitar, e arogant, plin de el si ma indoiesc ca intentiile lui sunt bune. El nu vrea sa lupte impotriva sistemului el vrea sa faca parte din sistem. Inainte de alegeri l-am sustinut , l-am aparat cand a fost atacat in special la faza cu CNSAS-ul. Totusi am observat ca are o atitudine, bizara, nu ataca nominal pe nimeni, evita sa vorbeasca despre probleme care ar interesa populatia in mod special si se refera doar la probleme de ordin general. Printr-un comentariu i-am sugerat sa atinga o serie de probleme legate de viata oamenilor . Surpriza, m-a blocat. Totusi l-am sustinut in continuare si l=am votat pentruca nu aveam alta alternativa si pentruca in Alianta Noastra sunt si oameni de mare valoare. N-a trecut si era previzibil.

 3. mihai says

  Calin Georgescu este un mason cunoscut…asta mi-e suficient ca sa nu am incredere in el deloc chiar daca aparent are o gindire sanatoasa..

  1. petre says

   demonstreazami ca e mason hai vino cu dovezi clare

  2. sara says

   Nu stiu daca este sau nu mason dar iti amintesc o serie de masoni care au fost mari patrioti si care au facut bine tarii. E vorba de IC Bratianu, Nicolae Balcescu, A.I. Cuza, Horea, Titulescu, si multi altii. Sa judeci un om si actiunile lui dupa apartenenta la un grup e o mare eroare. Citeste ce scrie si asculta ce spune Calin Georgescu si apoi trage concluzii.

 4. pui de dac says

  Ai ramas in urma; e ca si cand i-ai reprosa lui Pavel de ce a devenit apostol daca mai inainte i-a prigonit pe crestini desi nu cred ca e cazul cu d-l Calin nu e mason; dar e un om care cunoaste sistemul globalist si ar fi cam singurul care ne poate scapa de el pt ca stie cum sa-l demonteze; in plus este cunoscut ca o persoana avizata si competenta pe plan international. Este un patriot cam printre putinii pe care-i avem in politica romaneasca; un om care daca ar avea putere de decizie ne-ar reda demnitatea pe plan international; chiar nu v-ati saturat de atata slugareala a asa zisilor conducatori ai Romaniei din ultimii 26 de ani? Proiectul lui de tara este unul clar si coerent; prin el Romania ar redeveni o tara demna si prospera. Plus ca ne-am hrani mult mai sanatos, dar de’ noi ne-am invatat cu gunoaiele pe care le importam din vest si le cumparam din supermarketuri si e mai comod sa- l expediem pe unul care are viziune romaneasca „e mason” fara sa -l ascultam fara sa-l cunoastem; dar daca am citit noi pe net pe diversele bloguri bolnave de conspirationism care vad numai ‘masoni’ peste tot asa tre’ sa fie…

 5. Rudi says

  Pai asta i treaba cu masonii.. vorbesc de lucruri frumoase ca ambalaj pt alte mizerii. Este de ajuns o minciunica bine plasata si se otraveste ciorba! Atentie, a se gandi cu propriile creiere! Scepticitate, discernamant!

  1. sara says

   Ce interes ar avea CG sa conduca Executivul cand tara este deja tradata cand toti care s-au perindat la conducerea tarii s-au facut pres la picioarele „stapanilor”. Totul este dat, totul este pradat, distrus ?

 6. pui de dac says

  daaa corect! e de-ajuns o minciunica bine plasata ca , cutarescu ar fi mason, si lumea naiva pune botu’; repet este un patriot care ne va repune in demnitatea de a fi romani; daca , contextul international i-o va permite si nu se va inaspri regimul sue cu corectitudinea politica si toate aberatiile bolsevice ale freudo-marxismului cultural; depinde cine va fi presedinte in America si daca dupa Brexit alte state din Europa vor lupta pt suveranitatea lor; de ce sa nu jucam si noi rolul pe care-l are azi Polonia o natiune demna in Europa; noi trebuie sa-i acuzam pe toti patriotii competenti care se afirma, ca ar fi „masoni”, si chiar daca nu sunt ramane suspiciunea si dezbinarea care ne-a caracterizat dintotdeauna; dar ce-ar fi sa rupem odata pisica si sa ne unim toti patriotii si nationalistii in Alianta d-lui Munteanu cu proiectul de tara a d-lui Calin ca program? Ar fi un moment asteptat de multi dezamagiti de zbaterile in gol ale nationalismului romanesc dupa 89; s-ar spune in sfarsit stop jafului resurselor noastre si furtului calificat din vistieria tarii ; cine se teme oare de asa ceva?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php