26 de ani de la Mineriadă. „Din 89 se merge pe crimă. Ce poate să crească din crimă?”

0 359

UntitledLa 26 de ani de la înăbuşirea în sânge a fenomenului Piaţa Universităţii, un grup de membri ai Asociaţiei Victimelor Mineriadelor 1990 – 1991 din România au intrat în greva foamei, în semn de protest faţă de tergiversarea dosarului Mineriadei din iunie 90, dosar care, acuză ei, este deschis doar parţial.

„E foarte grav pentru că dacă din 89 se merge pe crimă, crimă întărită în 90 şi la Târgu Mureş şi după aceea în Piaţa Universităţii, atunci nu avem nicio şansă să meargă bine. Ce poate să crească din crimă? Deci, odată şi odată am tot sperat că se opreşte maşina asta. (…) Eu nu sunt fiul crimei. L-au omorât pe Ceauşescu, după aia au omorât oameni pe stradă, după aceea s-au omorât între ei şi aşa mai departe. Eu, dacă stau pasiv se cheamă că sunt complice la povestea asta, nu?” a declarat, pentru Epoch Times, Mugur Vasiliu, unul dintre fondatorii Ligii Studenţilor în 1990, motivele pentru care se află acum în greva foamei.

Sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php