Debarcarea trupelor americane în Caucaz a declanșat isterie la Moscova

1 297

Rusia a reacționat alergic la debarcarea trupelor americane în Georgia, declarand ca acțiunea este „provocatoare” si „destabilizeaza situatia militara si politica” din Caucazul de Sud. Președintele Parlamentului georgian David Usupasvili a raspuns sâmbătă, 7 mai, anuntand ca Georgia ar trebui să fie recunoscătoare prietenilor și partenerilor americani și europeni, deoarece „bombardarea Georgiei de aeronave ale unei alte țări” (Rusia – n.r.) a suspendat eforturile diplomatice pentru refacerea integritatii teritoriale, și că, pe viitor, țara ar putea avea nevoie de ajutorul Occidentului, pentru a preveni astfel de evenimente.

 (Foto: paginaderusia.ro)

În comparatie cu prima editie a manevrelor comune NATO-Georgia – Noble Partner 2015 -, cand Moscova s-a facut ca ele nu exista, de data aceasta a decis sa pună paie pe foc. Astfel, a facut ce stie mai bine: a scos din context declaratia lui Usupasvili, facuta la celebrarea aniversarii a 25 de ani de la înfiintarea fortelor armate georgiene și a legat-o de debarcarea americana. Ministerul rus de Externe a declarat că în ziua debarcarii trupelor americane în portul Poti, Usupasvili ar fi spus că o parte a țării se afla încă sub ocupatie straina și ca „misiunea forțelor armate georgiene rămâne neîndeplinita”, iar cheia performanței sale este „asistența țărilor membre NATO”.Usupasvili

Usupasvili a mai menționat că fiecare soldat și cetățean al Georgiei este extrem de preocupat de integritatea teritorială a Georgiei în cadrul granițelor recunoscute internațional.

„Am dori să aflăm ce se înțelege prin aceste afirmații?” – a scris revoltat Ministerul rus de Externe în declaratia sa de pe site-ul oficial.

Trupele americane debarcate în portul Poti au sosit in Georgia pentru exercitiile militare comune Noble Partner, care se organizeaza pentru a doua oara. După cum a anuntat Ministerului Apărării din Georgia, la ele vor lua parte 650 de soldați ai Comandamentului European al Forțelor Armate ale SUA, 500 de militari din Georgia și 150 de militari britanici, la care se adauga aeronave din SUA, cum ar fi C-130.

sursa: Deschide.md

1 Comment
  1. Jean Moscopol says

    Roata lumii se-nvarteste tzac, tzac, tzac,
    Si-orice crima se plateste tzanc, tzanc, tzanc,
    Comunismul-ntai te-ajuta tac, tac, tac,
    Si apoi te executa pac, pac, pac.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php