Augustin Lazăr: Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei trebuie soluţionate

0 287

Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei – cele mai dureroase dosare ale acestei naţiuni – trebuie soluţionate, a fost mesajul clar transmis de Augustin Lazăr, procurorul propus de ministrul Justiţiei să preia şefia Parchetului General.

Mineri la mineriadă în Bucureşti

Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei trebuie soluţionate iar Ministerul Public are resursele necesare pentru a face acest lucru, a declarat joi, la CSM, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia propus de ministrul Justiţiei Raluca Prună pentru funcţia de procuror general al României.

„Din păcate, avem nişte condamnări la CEDO, noi trebuie să observăm că în anumite dosare nu s-a făcut o anchetă efectivă, sau a fost făcut la un nivel de operativitate foarte scăzut, dar în tot cazul, ancheta efectivă nu există, nu s-au identificat persoanele responsabile şi există şi alte probleme care au generat aceste condamnări.

Secţia Parchetelor Militare are resurse umane foarte bune, care trebuie bine organizate şi eficientizate. Ei vor putea să soluţioneze aceste dosare”, a declarat Augustin Lazăr, citat de Agerpres.

Procurorul a subliniat că există în cercetare şi un dosar privind o „mineriadă, care aşteaptă soluţionarea temeinică şi legală şi ea va fi”.
„Orice dosar trebuie soluţionat potrivit legii. Altfel se creează impresia că nu există voinţă de a se soluţiona. Şi în cadrul Ministerului Public nu există dosar să nu se poată soluţiona. Colegii noştri sunt profesionişti şi sunt în măsură să soluţioneze aceste dosare”.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat joi, cu unanimitate de voturi, numirea în funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr, urmând ca propunerea să fie înaintată preşedintelui Klaus Iohannis.

via EpochTimes

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php