Sistemul reacţionează: Romney şi McCain se alătură republicanilor atacându-l pe Trump

0 368

Fostul nominalizat republican la preşedinţie Mitt Romney l-a acuzat public pe actualul candidat al GOP (Grand Old Party – Partidul Republican) la preşedinţie ca fiind o „fraudă” şi un „fals”. Romney este cel mai recent republican care denunţă acreditările lui Trump.

Candidatul republican, Mitt Romney.

Candidatul republican, Mitt Romney. (JIM WATSON / AFP / GettyImages)

Mitt Romney, candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite în 2012, şi fostul guvernator al statului Massachusetts, l-a criticat joi la petrecerea candidatului la preşedinţie Donald Trump pe acesta, descriindu-l pe mogulul imobiliar ca fiind „un fals şi o fraudă.”

„Iată ce ştiu. Donald Trump este un fals, o fraudă”, a declarat Romney în vârstă de 68 de ani, în timpul unui discurs.

„Încearcă să fraierească publicul american. El primeşte o plimbare gratuită la Casa Albă şi tot ce primim noi este o pălărie proastă”, a adăugat Romney, referindu-se la notoriile pălarii de campanie ale lui Trump inscripţionate cu sloganul său: „Faceţi din nou America măreaţă”.

Fostul guvernator a declarat că politica economică a lui Trump ar fi în detrimentul ţării.

„În cazul în care planurile lui Donald Trump vor fi puse în aplicare vreodată, ţara se va scufunda într-o recesiune [prelungită]”, a afirmat Romney.

„Chiar dacă Donald Trump a oferit foarte puţine planuri economice specifice, puţinul pe care l-a spus este suficient să se înţeleagă că ar fi foarte rău pentru muncitorii americani şi pentru familiile americane”, a adăugat el.

Senatorul american John McCain, care a fost candidatul republican la preşedinţie în 2008, a declarat că sprijină comentariile lui Romney şi a pus la îndoială propunerile politice ale lui Trump.

Discursul fulminant al lui Romney la adresa lui Trump marchează un nou capitol în încercările conducerii republicane de a reduce parcursul omului de afaceri după ce acesta a luat conducerea la ultimele alegeri primare ale partidului conservator.

Miercuri seara, peste 70 de lideri şi experţi în securitate naţională, inclusiv fostul secretar al Securităţii Interne, Michael Chertoff, au publicat o scrisoare deschisă în care îşi afirmă opoziţia faţă de o preşedinţie Trump, numindu-l pe acesta „fundamental necinstit.”

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php