Sebastian Bodu: ANAF, obligată să îşi asume evacuarea Antenelor. Cu circul de rigoare

3 659

ANAF este obligată să vândă sediul Antenelor din Băneasa, în contextul recuperării prejudiciului din dosarul ICA, pentru că, legal, nu există posibilitatea închirierii spaţiului respectiv, susţine Sebastian Bodu.

„Decizia ANAF de a scoate la vânzare sediile ocupate acum de Antene este singura legală. ANAF nu este dezvoltator imobiliar, ca să ţină imobile pe care să le dea cu chirie. Deci nu există, în lege, varianta închirierii. Problema e că nu va putea face vânzarea, prin licitaţie, înainte de evacuare, deoarece nimeni nu va cumpăra aceste imobile. Aşadar va trebui să îşi asume evacuarea. Cu circul de rigoare”, a explicat fostul şef ANAF Sebastian Bodu, avocat de profesie.

Evacuarea forţată se va face printr-o hotărâre judecătorească care, potrivit fostului şef ANAF, „nu durează chiar aşa mult, că e procedură specială”.

„Odată pornită procedura de evacuare, nu mai poate fi întoarsă. Adică se poate, dar se lasă cu cătuşe. Se va tărăgăna în instanţă. Dar finalul e previzibil”, a adăugat Sebastian Bodu.

Fostul şef ANAF a punctat faptul că Antenele nu sunt chiriaşi pentru că, în momentul confiscării, contractul de locaţiune a încetat de drept. Conform hotărârii judecătoreşti, imobilele trec în proprietatea statului libere de orice sarcini (inclusiv locaţiuni).

Problema legală pe care o au cei de la ANAF este că termenul de notificare nu era de 5 zile, ci de 30. „Nu este incident art. 1039, ci 1038 C. Proc. Civ”, a mai notat fostul europarlamentar.

Amintim că ANAF a notificat luni posturile Antena 3 şi Antena 1 să evacueze sediul din şoseaua Bucureşti – Ploieşti, în termen de cinci zile lucrătoare, în baza unei sentinţe definitive din august 2014 în dosarul ICA – dosar în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. Încă de atunci s-a decis ca Sediul Antenei 3, clădirea-turn din Băneasa şi mai multe terenuri să fie confiscate.

sursa: Epoch Times

3 Comments
  1. cititorbatran says

    nepotul asta e cominternist , suparat pe romanismul A3, dar cu sinecura la BNR , o ia pe aratura Nanei…VATAF-ului ii trebuie hotarare judecatoreasca, ce nu o are inca.

  2. cititorbatran says

    A3 nu poate sa le cumpere, nu poate sa fie chirias…Si mai zicetiu ca asta nu e lege cu dedicatie….mai , aici sunteti site romanesc, dar faceti politica antiromanesca…

  3. pui de dac says

    Oi fi matale „cititor batran” dar se vede treaba ca ai imbatranit in rele. Cum ma? Cui nu-i plac zoaiele de la a3 face politica antiromaneasca? Nu stiu cine e nenea asta si tu unde stii tu ca ar fi cominternist dar stiu ca securismul lui Voiculescu care a furat banii poporului roman nu poate fi egal romanism, promovarea politicianismului, coruptilor si pesedismo-penelismului nu poate fi romanism. Nu ca altii ar fi mai breji toti se trag din fsn pcr si nu-mi plac nici unii nici altii. Cum ma crezi ca suntem prosti? pastorul gadea=romanism ? satanistul anticrestin de badea =romanism? Nu ti-e ma greata cand deschizi gura sau cand scrii asemenea enormitati? Hai plimba ursu’ de pe site-ul asta care chiar este romanesc, ca iti convine tie sau nu…Securisto-comunistii nu au ce cauta pe-aici!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php