Aseară la Realitatea Tv: “SĂ NE CUNOAŞTEM ISTORIA RECENTĂ. GULAGUL ROMÂNESC”

0 400
Gulag2

  Scriu din perspectiva unui profesor de istorie, cusant al proiectului Istoria Recentă a României care și-a exprimat și își exprimă public nemulțumirea față de conținutul ambelor materiale didactice. Acest nou opțional de istorie indispune pe majoritatea profesorilor din țară. Ei au participat la acest curs în ideea că vor cunoaște un început al condamnării regimului comnist. Din nefericire suntem nevoiți să utilizăm aceleași “clișee de istorie” începând din toamna anului 2016, potrivit contractului de proiect pe care l-am semnat. Surprinderea mea a fost cu atât mai mare cu cât inclusiv profesori care au servit și servesc sistemul în continuare au criticat conținutul manualului.

Domnule Rareș Bogdan, personal țin să vă felicit pentru emisiunea “SĂ NE CUNOAŞTEM ISTORIA RECENTĂ. GULAGUL ROMÂNESC” de aseară. O așteptam de mult, cu toate că nu mai urmăresc emisiunile televiziunii (exceptând unele realizate de dumneavoastră) ca de altfel mulți români. Noi “cei puțini” nu prea mai avem ce vedea… Tangențial însă am butonat televizorul înainte de culcare și nu mi-a părut rău… Îmi permit însă să vă felicit pentru curajul de care ați dat dovadă. Nădăjduiesc să vă țină Dumnezeu așa și să vă păzească de “dușmanii poporului”. Poate vom trăi și noi clipa să vedem odată scăpată țara asta de “torționarii comuniști” care mișună pretutindeni din 1947 și până astăzi.

Ioan D. Constantinescu, SURSA: MagazinCritic

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php