În Siria au fost eliberați 25 de creștini – „Am trecut din iad, spre Înviere!”

0 409

În apropierea sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos, 25 dintre creștinii răpiți în luna august au fost eliberați, așa cum anunță agenția de presă Fides, acțiunea fiind finalizată prin implicarea în negocieri a organismelor internaționale de protecție a drepturilor omului. Acest fapt a marcat un progres în negocierile cu grupul terorist islamic de stat.

Citeam cu toții, în luna august a anului 2015, cum un întreg sat creștin din Irak a fost șters, la propriu, de pe fața pământului. Au fost răpite zeci de familii, așa cum anunța instituția de observare a respectării drepturilor fundamentale, Open Doors, citată apoi de Reuters. Cel puțin 230 de persoane au fost răpite, unele dintre ele fiind capturate din biserica satului în care se refugiaseră. Timp de aproape cinci luni nu s-a știut nimic de soarta creștinilor din satul irakian situat pe râul Khabur.

În apropierea sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos, 25 dintre creștinii răpiți în luna august au fost eliberați, așa cum anunță agenția de presă Fides, acțiunea fiind finalizată prin implicarea în negocieri a organismelor internaționale de protecție a drepturilor omului. Acest fapt a marcat un progres în negocierile cu grupul terorist islamic de stat.

Eliberați în timpul nopții lângă orașul sirian Tel Tamar, cei 25 de creștini au intrat sub protecția guvernului de la Damasc, urmând a fi repatriați în Irak, la începutul anului 2016. În scurtele declarații, au mărturisit că „Timp de cinci luni am pășit în iad. Niciunul dintre noi nu credea că mai scăpăm de acolo. Nu se poate rosti ce am trăit acolo, însă acum simțim că am înviat, așa cum a înviat Hristos!”.

sursa: Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php