Omul numărul doi în Stat, acuzat de apropiere de Rusia: Tăriceanu, acuzat de slugărnicie faţă de Rusia

2 413

Călin Popescu Tăriceanu îşi face propria politică externă, din scaunul de preşedinte al Senatului României, acuză secretarul executiv al Mişcării Populare, Ştefan Vlaston.

Călin Popescu Tăriceanu l-a invitat la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră, pe Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat şi fost şef al Administraţiei Prezidenţiale, demnitar cu implicare importantă in procesul decizional de la Moscova.

„Dl Tăriceanu trebuia să ştie, în calitatea oficială pe care o are, că Serghei Narîşkin este pe lista interdicţiei de călătorie adoptată de Uniunea Europeană, inclusiv cu votul României. Ori România este stat membru al UE. Este adevărat, această interdicţie nu se aplică în situaţia în care un stat membru are o obligaţie de drept internaţional decurgând dintr-un acord multilateral care conferă privilegii şi imunităţi. Dar simbolistica rămâne, oricum s-ar explica invitaţia.

Ce a făcut Rusia în Crimeea şi Ucraina nu poate fi trecut cu vederea, nici măcar de către preşedintele Senatului României. Iar ce a făcut Tăriceanu se numeşte slugărnicie faţă de Rusia. O fi uitat preşedintele Senatului că avem cetăţeni români cu interdicţie de a intra în Rusia?”, a declarat liderul Mişcării Populare.

Şeful politicii externe al României este preşedintele Klaus Iohannis, care, potrivit lui Vlaston, trebuia consultat şi întrebat în legătură cu această invitaţie. A fost sau nu întrebat? Dacă da, a fost sau nu de acord cu ignorarea poziţiei UE?

„Această problemă trebuie lămurită, înainte de a ajunge în situaţia ca fiecare demnitar al statului român face politica externă care-i trece prin cap! Serghei Narîşkin n-a pierdut ocazia să folosească tribuna Parlamentului României pentru a reitera poziţia Federaţiei Ruse, cunoscută altminteri, să vitupereze împotriva NATO, a scutului antirachetă, a tot ce este legat de securitatea statelor europene, de care România beneficiază din plin”, a continuat preşedintele executiv al MP.

În opina politicianului, preşedintele Senatului şi preşedintele Iohannis trebuie să clarifice urgent principala problemă: s-au pus, sau nu, de acord în privinţa invitării lui Narîşkin? De altfel, partidele parlamentare trebuie şi ele să ia o decizie: mai poate reprezenta Tăriceanu România, din poziţia de al doilea om în stat, după ce „s-a dovedit că promovează propria politică externă, obedientă faţă de Moscova?”

„Şi ultima întrebare: Este adevărată informaţia care circulă în media online, că Federaţia Rusă sponsorizează ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu?”, a mai întrebat Vlaston.

sursa: Epoch-Times 

2 Comments
  1. IO../gerules says

    Nimemi nu mai intelege nimic.Daca simpatizezi cu rusii esti hulit,daca esti pro occidental esti manipulat sa tii cu ei,ca astia trimet emigrantii si tot ei au supt si sug inca ultima suflare din Romania.Ce trebue sa faca Romania oare?Ca singura,autarhica nu mai poate sa fie asa cum a construit-o Ceausescu.Cu cine sa coopereze,de cine sa se fereasca.Despre Tariceanu nu se poate vorbi,in orice caz,de bine.La ora actuala rusii care nu mai sant sovieticii cominternisti,dovedsc ca stau pe pozitia de progres al omenirii,si lupta impotriva celor ce vor regresul acesteia.Cum de acest Tariceanu(care ca fost Prim Ministru al Romaniei a rupt cat a putut din ea,amintesc doar de Fundatia Gojdu,pe care a dat-o ungurilor sau unei minoritati din Ungaria)s-a lipit de rusi.Intrebarea este de care rusii,de cei autentici sau tot de o minoritate nationala din Rusia?

  2. pui de dac says

    Ooo normalnai tavarisci sunt progresisti rusii ; deci progresul omenirii sa inteleg ca inseamna sa lauzi ex conducerea criminala a urss in frunte cu stalin si sa doresti refacerea imperiului sovietic. Halal progres tavarisci trol gerules; in loc de gerules ai putea sa-ti pui knick-name Rasputin 🙂 Slava Rasia!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php