Povestea naşterii miraculoase a gemenelor Lily şi Darcy: Li s-a dat doar 5 % şanşe de supravieţuire, dar mama lor a refuzat avortul

0 390

Lily şi Darcy Ellis, cele două fetiţe au trebuit să parcurgă un drum lung şi anevoios. Acum doi ani, doctorii au sfătuit-o pe Rachel, mama lor, să avorteze. Un an mai târziu, fetiţele au apărut în serialul Casualty la BBC. Potrivit publicaţiei britanice The Mirror, astăzi, cele două „fetiţe gemene inseparabile sunt sănătoase tun şi le place la nebunie să sară pe o trambulină în grădina îmbrăcate în fuste asortate″.

twinsintutusre

Fetiţele gemene şi-au serbat ziua de naştere fiind îmbrăcate în rochiile lor preferate , cele albastre de balerină.

În 2013, Rachel a avut parte de un diagnostic surprinzător. La 18 săptămâni, gemenele ei sufereau de STFF*, un sindrom extrem de rar şi cu potenţial letal, care se întâlneşte doar la gemenii identici. În acest caz, unul din gemeni numit acceptor preia prea mult sânge de la celălalt – adică de la „geamănul donor″. Drept urmare, creşterea acestuia din urmă poate fi oprită sau chiar poate muri.

„Placenta comună prezintă vase de sânge anormale, care leagă cordonul ombilical şi sistemele circulatoare ale gemenilor″, potrivit Fundaţiei Twin to Twin Transfusion. „Însă placenta comună mai poate fi împărţită în mod inegal de către gemeni, iar unul din gemeni poate avea o parte prea mică pentru a da necesarul de nutrienţi sau pentru a creşte în mod firesc sau chiar a supravieţui.″

În postare sa pentru Friday Magazine, Rachel a spus că doctorii le-au dat gemenelor o şansă de supravieţuire de doar 5 %. Prima opţiune dată de medici a fost ca Rachel să avorteze, însă ea a refuzat.

Rachel a scris: „Nu a trebuit să mai aud despre subiect. Ştiam că avortul ne este o opţiune pentru mine″.

Potrivit revistei The Mirror, Rachel a trecut prin procedura ablaţiunii selective prin laser. A trecut prin operaţia radicală la St Michael’s Hospital din Bristol, la unitatea de îngrijire a nou născuţilor şi acolo a putut urmări întreaga procedură pe un ecran deoarece i se făcuse doar un anestezic local.

Doctorii i-au insertat în uter o cameră şi un laser cu fibră optică printr-un endoscop mic, folosind endoscopul pentru a izola unele dintre vasele sangvine comune pentru a se asigura că fetele primeau o doză egală de sânge.

Aflată sub anestezie locală, Rachel a putut urmări întreaga procedură desfăşurându-se pe un ecran video. Rachel îşi aminteşte: „La început nu am putut vedea nimic, dar apoi Stephen, logodnicul meu, a spus: Ia te uită! Uită-te acolo!. Camera se mişca în sus în spatele uneia din gemene şi i-am putut vedea mânuţa încleştată pe ecran. Asta-i incredibil!, am zis eu absolut surprinsă.”

Chiar a doua zi, lui Rachel i s–a rupt apa. Ea spune despre întâmplare: „Eram convinsă că asta era sfârşitul, că le pierdusem pe gemene. Eram deja gravidă în 19 săptămâni. Cum puteau supravieţui dacă se năşteau aşa devreme?″

Însă, după ce-au ajuns la spital, au aflat că Rachel nu le pierduse pe gemene,iar o ecografie mai detaliată a arătat cum placentele gemenelor se închiseseră şi se umpluseră de lichid amniotic din nou – un lucru pe care tehnicianul de la ecografie l-a numit drept „incredibil de rar″.

La 34 de săptămâni, când una din gemene a început să manifeste probleme de creştere, doctorii au recomandat o cezariană. Lily şi Darcy s-au născut cu doar 2kg şi 300 de grame.

Rachel a scris pentru Friday Magazine: „Erau perfecte. Micile mele minuni″.

În timp ce revista The Mirror în cadrul serialului BBC Casualty descria înfăţişarea gemenelor, directorul serialului i-a spus lui Rachel că gemenele erau „cei mai frumoşi copii cu care am avut de-a face în această meserie″.

La doi ani după naşterea lor miraculoasă, gemenele sunt o sursă de energie. Rachel, acum în vârstă de 29 de ani, le-a spus celor de la Wales One: „Sunt pur şi simplu minunate şi ambele cresc atât de repede. Sunt aşa de apropiate, le-am surprins ieri cum se hrăneau una pe alta – a fost aşa drăguţ. Oriunde se duce una, merge şi alta, e minunat să le vezi împreună, să vezi că sunt aşa apropiate.″

*Sindromul de transfuzie feto-fetală sau sindromul transfuzat-transfuzator = rezultatul unei transfuzii sangvine intrauterine de la un făt la celălalt, sursa http://www.mymed.ro/sindromul-transfuzor-transfuzat.html

de Dave Andrusko, 5 septembrie, 2015, NationalRightToLifeNews.org

Traducere: Flavia-Maria Hemcinschi  Ştiri pentru viaţă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php