MANIFEST. Rezistenţa civică.

5 689
12193550_958741284193678_4884561184955167737_nDa, sunt alături de tineretul acesta curat care, asemenea nouă acum 26 de ani, umple străzile oraşelor, în cel mai mare protest naţional din 1990 încoace…
Da, este bine că a căzut Ponta. Şi Piedone. Şi Oprea. Meritau. Şi trebuie să ajungă la închisoare, toţi.
Dar, după atâtea experienţe decepţionante – începând cu decembrie 1989, iunie 1990, 1996, 2007, 2012 ş.a., nu pot să nu întreb: ce scenarii cinice a mai pus la punct sistemul? Ce regii ingenioase au stabilit deja serviciile secrete? Ce piesă de teatru urmează, pentru a ne risipi şi dezamăgi din nou?
Noi, cei care în 1989-90 aveam în jur de 20 de ani, am învăţat că, aici la noi, orice revoluţie este confiscată. Cine se pregăteşte să confişte şi ediţia 2015?
Nu pot uita că, în decembrie 1989, doi bătrânei paranoici au fost masacraţi mai rău decât porcii, pentru ca toate structurile PCR şi ale Securităţii – la fel de vinovate ca şi ei – să continue a controla resorturile politice şi economice ale noului stat român… Ei şi urmaşii lor se află şi astăzi în fruntea bucatelor. Ei patronează sistemul şpăgii, al para-ndărătului, al licitaţiilor cu dedicaţie şi al afacerilor cu statul. Ei deţin presa, ei ocupă Parlamentul, ei controlează serviciile secrete şi ficusul negrăitor de la Cotroceni, companiile, monopolurile tot… Ei dispun de viaţa şi moartea fiecăruia din noi.
Nu vreau ca Ponta şi Piedone să reprezinte ceauşeştii acestei noi ediţii a “revoluţiei în direct”, “executaţi” politic pentru a acoperi rămânerea la butoane a tuturor celorlalte canalii. La fel de vinovate ca şi ei de tot ceea ce s-a întâmplat în România din 1990 până azi. Nu vreau ca, pe protestul acestor tineri, alţi nemernici îmbuibaţi să se aşeze la masa tocmai părăsită de cei tocmai plecaţi. Nu vreau să văd în locul lui Ponta şi Oprea pe Blaga, pe Igaş ori pe Udrea… Nu vreau ca alternativa să fie acelaşi PNL care a reciclat inclusiv corupţii defunctului PDL.
Cu două săptămâni în urmă, procuratura militară a închis (evident la ordin…) dosarul Revoluţiei. Peste 1000 de oameni masacraţi pe străzi au devenit cifră într-un dosar clasat. Ne aşteptăm să fie găsiţi vinovaţi în ancheta morţii poliţistului Bogdan Gigina? Sau în ancheta de la Colectiv? Pentru un om?! Pentru zecile de oameni arşi?! Ce relevanţă au aceştia pentru cei care expediază moartea a 1000 de oameni, dintr-o manevră de pix?
Adevărul este că există o axă, nevăzută, ce uneşte morţii din decembrie 1989, pe cei din iunie 1990, de poliţistul Gigina şi de copiii arşi în Colectiv. Un fir nevăzut care trece prin noi. Ne bântuie somnul nopţilor, liniştea momentelor de bucurie şi ne umbresc tot ce facem de un sfert de veac încoace… Sunt sufletele lor neodihnite de nedreptatea, de socotelile încă neîncheiate aici, pe pământ. Iar mai înapoi sunt alte zeci de mii de morţi, căzuţi în munţi, în lagăre şi în închisorile comuniste, cei ce s-au opus făţiş dictaturii.
Într-o ţară în care atâtor morţi nu li s-a făcut dreptate, nimic niciodată nu va merge bine.
Voi, tinerii care astăzi umpleţi străzile oraşelor, vă aflaţi, chiar şi inconştient, pe această linie de luptă şi sacrificiu, ce se pierde în trecutul recent, încă mirosind a sânge şi fum… Voi aveţi datoria să realizaţi ceea ce noi nu am putut atunci. Sau măcar să încercaţi…
Dar pentru asta se cere plecarea actualei clase politice. De la PSD la PNL, trecând pri UNPR, MP şi UDMR, şi orice alte născociri ale sistemului de tip securist, toţi trebuie să meargă acolo unde le e locul: la coşul de gunoi al Istoriei.
Organizaţi-vă! Nu credeţi în cântecele de sirenă cu care vă vor ademeni! Refuzaţi ofertele cu care vă vor momi! Vor încerca să vă învrăjbească. Scuipaţi-i în ochi, arătându-le că nu sunteţi nici proşti, nici de vânzare!
Rămâneţi în stradă! Puneţi presiune pe sistemul corupt! Răbdaţi!
E timpul să reînviem spiritul Rezistenţei! Al celor ce au luptat în munţi, împotriva comunismului, şi au murit ca nişte câini, iubind România… Gherila noastră trebuie să fie una nu a armelor, ci una civică. A atitudinii. A nonviolenţei. A Libertăţii pentru care merită să murim şi noi. Pentru că, aşa cum spunea piesa formaţiei care concerta în Colectiv în seara masacrului, atunci când ne vom pierde Libertatea, va fi ziua când vom muri. Chiar dacă fizic, vom continua o viaţă de viermi.
Lupta continuă! Aşa să ne ajute Dumnezeu!
Florin Dobrescu

Publicată de Florin Dobrescu pe Joi, 5 noiembrie 2015

5 Comments
  1. sada says

    si presupun ca sustii si aruncatul cu pietre in biserica Patriarhiei?

    1. pui de dac says

      nu cred ca acei protestatari sunt definitorii pentru toti;este regretabil daca s-a intamplat desi nu am fost martor la asa ceva; este un curent ateist sau mai bine zis anticrestin care incearca sa manipuleze protestele; dar am vazut in piata si mesaje crestine chiar si citate din Biblie; nu trebuie lasati sorosistii gedesisti sa confiste protestul; haideti sa nu fim defetisti. protestele sunt impotriva intregii clase politice iar astia au supt sangele poporului timp de 26 de ani. Haideti sa-i maturam de la putere sa facem loc pentru oameni cinstiti , buni crestini si buni romani!

  2. IO../gerules says

    D-le imi pare rau ca trebue sa deschid gura.Cei 2 batranei ucisi la asa zisa Revolutie,care de fapt a fost Lovitura de stat,n-au fost paranoici.Analizeaza cinstit fara impingeri din umbra ce au facut cei doi pentru Romania,comparandu-i tot cinstit cu oricine vrei tu de dinaitea lor si mai ales dupa crima odioasa care s-a produs atunci de catre cei care conduc si azi Romania.Este timpul ca liderii unor grupari sa zicem politice sa se ascunda in spatele adevarului adevarat si acesta sa-i reprezinte nu sa-ncerce mereu a pacalii lumea inca a nustiu cata suta oara.Astazi spiritele celor doi lideri din ’89 ar trebui lasate in pacea Domnului Dumnezeu.Acolo sa fie judecati.Lumea de pe pamant nu-i poate judeca,pentrca ea a pierdut aproape totul din ce acestia au oferit poporului roman cu sacrificiul vietii lor Romanilor li s-a luat de sub nas traiul bun si linistit pe care cei doi l-au oferit maselor de oameni oropsiti pana la aparitia lor.Acesta este adevarul,nu scorneli marunte de cac-can:ca balbaitul,ca avea 4 clase,ca ea l-a condus,…A se vedea faptele lor ,cum era privita si primita Romania pe usile mai marilor lumii din vremea aceia.Dar,din nenorocire,romanii au stat pasivi la distrugerea a cca.85%din ceace primisera in dar,e adevarat cu munca lor organizata si recunoscuta de toate natiile lumii in tara lor care se numea tara libera Romania.Asazi tara se numeste Colonia Romania,colonia unor straini care uraste poporul roman din toate timpurile.Se cuvine o intrebare:de patrea cui se aseaza liderii unor organizatii,chiar politice fiind,de parte oamenilor manipulati sau de partea manipulatorilor.Lumea a inceput sa observe diferenta si pazea.

    1. pui de dac says

      Numai comentarii intelepte are gerules asta parca promiseseti sa-l puneti la spam: deci sa recapitulam: cei doi batranei au oferit romanilor un trai bun si linistit da! adevarat lui vadim si paunescu lingaii lor de serviciu , securistilor si activistilor de partid poate un trai foarte bun; dar nicidecum romanilor de rand. Mai gerules daca pt tine un trai bun si linistit este sa ingheti la coada la lapte, dupa care sa stai sa te uiti la tv la poezii cu tovarasul, cel mai iubit fiu al poporului si pe urma saiei de la alimentara numai creveti si creveti, sau de la magazinele de paine daca nu poaine pe cartela atunci paine de – ti spargeai capul cu ea de o punea mama uda in cuptor ca sa putem s-o mancam; daca trai bun si linistit inseamna sa ni se darame bisericile sau sa -ti fie frica sa intri ca militar (tata) si sa -ti faci cununia pe ascuns in apartament, si botezul fiului la fel daca Paul Goma a avut un trai bun si linistit sau Parintele Calciu si multi altii care nu erau de acord cu regimul comunisto-ceausist, daca metoda radu folosita pt opozantii considerati periculosi regimului insemna trai bun si linistit inseamna ca mataluta ai o notiune cel putin ciudata a traiului bun si linistit; daca doresti sa-l retraiesti du-te mataluta si emigreaza o tira prin Coreea de Nord. Stima noastra si mandria!

  3. gabi says

    Pace-pace intre gerula si puiul de dac! Poporul roman a cazut din lac in put, ajutat si manevrat iscusit de servicii (ale noaste,. ale altora…). Important e ce facem de-acum incolo, cum dregem porcariile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php