Președintele Parlamentului Republicii Moldova vrea referendum pentru unirea cu România. Primarul din Cimișlia cere unirea cu Țara Mamă

1 484

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, consideră că anumite subiecte de interes larg ar trebui ridicate în cadrul unor referendumuri. Candu a avut în vedere tematici amplu dezbătute, precum modalitatea alegerii președintelui, neutralitatea și cauza Unirii cu România.

mars-chisinau

„Poate e cazul să nu ne mai ascundem și să punem o dată pe masă și poporul să decidă dacă e cazul să vorbim de Unire sau nu , cu toate angajamentele și să ne asumăm rezultatul care o să fie”, a declarat speakerul Parlamentului, citat de deschide.md.

Unirea cu România este una dintre soluțiile propuse de invitații la Forumul Public de miercuri, dialog social convocat de conducerea Republicii Moldova.

Primarul orașului Cimișlia, democrat-liberalul Gheorghe Răilean, un apropiat de municipalitatea Clujului, le-a cerut membrilor Platformei DA, prezenți la Forum, să clarifice poziția lor față de Reunificare. Răilean a spus că cea mai rapidă cale de integrare europeană este Unirea cu România. ,,Putem să o luăm pe calea lungă, să întreprindem reforme riscante, sau să o luăm pe drumul scurt…”, a punctat primarul.

Scriitorul Nicolae Dabija, președintele Forului Românilor din Republica Moldova, a menționat Unirea ca soluție la actuala criză cu care se confruntă Chișinăul.

sursa: NapocaNews

 

1 Comment
  1. sarmis says

    Ca vrea referendum nu inseamna ca si vrea Unirea. Nu stiu daca e destul de copt marul Unirii inca, atat in Basarabia, cat si in Romania ca sa poata fi pus pe masa. Momentan vad un esec al unui referendum pe aceasta tema pe ambele maluri de Prut. Poate doar cu un referendum in momentul asta ne-am putea calma cu atata Unire. Da Doamne, dar slabe sanse momentan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php