NU RATAȚI SÂMBĂTĂ! Memorialul Durerii – un nou episod! Elisabeta Rizea, eroina din Munții Făgărașului!

0 341

memorialul1_20861400Dintr-o „Istorie a bravilor” nu putea lipsi povestea Elisabetei Rizea din Nucşoara, luptătoare anticomunistă din grupul „Haiducii Muscelului”.

Primul interviu cu această vitează a fost difuzat în septembrie 1992. Filmul i-a adus celebritatea. Mii de oameni au venit în pelerinaj la casa cu nr. 13 din Nucşoara. Scrisori, mesaje, flori, toate adresate „dragă, sfântă şi bună româncă”.

Oricâţi ani vor trece de când n-ai mai revăzut această peliculă document, mereu vei avea sentimentul că ai în faţa ochilor acel colţ din România captivă sub comunism care nu s-a plecat în fata terorii şi a înfruntat cu demnitate, cu suferinţă şi cu sacrificii deşertul roşu. O coloană de rezistenţă a României de azi a fost Elisabeta Rizea.

Sunt fericită că am putut s-o cunosc şi la rându-mi să-i trimit portretul în lume. Pe 6 octombrie, la 10 ani de la dispariţia ei, toţi românii ar fi trebuit să verse o lacrimă.

Urmăriţi, într-o vreme care e clătinată de criza reperelor, portretul unei femei care a înfruntat un sistem şi care a intrat în cartea de istorie.

Vă aştept sâmbătă pe TVR 2.

Lucia Hossu Longin

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php