2.400 de cetățeni ai Federației Ruse luptă pentru Statul Islamic

0 474

Aproximativ 2.400 de cetateni rusi lupta alaturi de militantii Statului Islamic, a admis prim-adjunctul directorului Securitatii Federale, Serghei Smirnov, vineri. Smirnov a mai spus ca, in total, cam 3.000 de cetateni din Asia Centrala lupta in interiorul diverselor grupari ale Statului Islamic, scrie Reuters.

statul-islamic-hepta

Oficialul rus a precizat ca problema imigrantilor care fug din Orientul Mijlociu in Europa se va accentua, ceea ce, potential, poate reprezenta o “mare amenintare” pentru Rusia.

“Asertiunea ca sustinerea Moscovei afecteaza negativ situatia din Siria – si fluxul de refugiati in particular – nu este adevarata. Aceasta situatie este cauzata de expansiunea Statului Islamic in regiune”, a explicat acesta.
Smirnov a aratat inspre SUA atunci cand a afirmat si ca “unele tari incearca sa eludeze” cooperarea internationala in lupta impotriva terorismului. “Exista cooperare, dar nu la nivelul corect – in special cu Statele Unite”, a spus acesta.

In ultima perioada, Rusia a trimis echipamente militare si experti in Siria, miscare criticata de SUA. Recent, Siria a cerut la ONU, prin reprezentantul sau permanent pe langa aceasta organizatie Bashar al-Jaafari, ca Rusiei sa i se permita lansarea de atacuri impotriva pozitiilor gruparii jihadiste Statul Islamic de pe teritoriul sirian, asa cum procedeaza si Statele Unite.

SUA au acuzat recent Rusia ca a desfasurat material si soldati in apropiere de orasul Latakia, controlat de regimul presedintelui Bashar al-Assad, in timp ce Moscova a negat orice consolidare a prezentei sale militare in Siria.

sursa: NapocaNews

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php