Pakistan: după ce un creștin a fost ucis, soția sa a fost a împușcată de rudele musulmane

0 535

Grupările islamiste amenință familia și pe avocatul unui tânăr creștin ucis de către rudele sale musulmane, care au rănit-o de asemenea și pe soția sa, din cauza deciziei sale de a se căsători cu acesta și de a părăsi islamul, a declarat avocatul în cauză.

Nadia Masih

Aleem Masih, în vârstă de 28 de ani, s-a căsătorit cu Nadia, în vârstă de 23 de ani, după ce aceasta și-a declarat credința în Hristos. „Cuplul a fugit în Narang Mandi, la 60 de km de Lahore, întrucât familia musulmană a Nadiei a lansat o căutare a lor pentru a răzbuna rușinea pe care fiica lor le-a adus-o prin renegarea islamului și căsătoria cu un creștin”, povestește avocatul Aneega Maria de la The Voice Society pentru Morning Star News.

Maria, a declarat că cei doi creștini au completat o petiție la Înalta Curte din Lahore, cerând protecție din partea poliției din cauza amenințărilor împotriva lor primite din parte familiei Nadiei, care vizau de asemenea și rudele lui Masih.

Pe 30 iulie, familia Nadiei a aflat că aceștia vor vizita un medic din Khalignagar, din zona Youhanabad, a declarat Maria. Potrivit martorilor, tatăl Nadiei, Muhammad Din Meo, împreună cu frații tinerei, au atacat șoferul ricșei în care se aflau cei doi și i-au dus la o fermă din apropiere.

„Musulmanii i-au torturat mai întâi , lovindu-i cu pumnii și cu picioarele după care l-au împușcat de trei ori pe Aleem Masih, un glonț l-a lovit în gleznă, al doilea în coaste iar al treilea în față”. „Nadia a fost împușcată în abdomen”. Maria a declarat că rudele musulmane au plecat crezând că i-au ucis pe tineri.

„Atacatorii s-au întors în satul lor și au declarat public că și-au răzbunat umilința și au restabilit mândria musulmanilor omorându-i pe aceștia cu sânge rece”. „Fratele Nadiei, Azhar, s-a prezentat înaintea polițiștilor mărturisind că și-a ucis sora și pe soțul ei creștin”. Cu toate acestea însă, Nadia încă mai era în viață când poliția a ajuns la fermă.

„Aceasta a fost mutată la Spitalul General din Lahore, unde se luptă pentru viața sa în urma unei operații majore prin care i s-au scos două gloanțe din abdomen”, a afirmat avocatul. Maria a declarat că după ce ea și echipa sa au vizitat spitalul, un număr mare de musulmani se adunaseră acolo. „Gruparea adunată la spital, printre care se aflau și oameni înarmați, strigau slogane anti-creștine”. „De asemenea, îl slăveau pe Azhar pentru că a restabilit mândria comunității musulmane spunând că și-a câștigat locul în rai pentru că a ucis un «trădător»”.

Un scenariu asemănător s-a desfășurat și la sediul poliței locale, unde un număr mare de musulmani se adunaseră pentru a face presiuni asupra poliției. A doua zi, polițiștii au deschis un dosar împotriva lui Azhar și a altor persoane, incluzându-l și pe tatăl Nadiei, însă poliția nu i-a luat încă în custodie întrucât li s-a oferit cauțiune pre-arest, a spus aceasta.

Maria a declarat că familia musulmană și gruparea islamistă o amenință acum pe ea, cerându-i ei și familiei tânărului măcelărit să renunțe la acuzații. „Cu toate acestea, mergem în continuare cu acuzațiile”, a spus aceasta. „Crima în numele religiei și al onoarei trebuie interzisă iar adepții acestor tactici trebuie să fie trași la răspundere pentru astfel de fapte brutale”. Polițiștii care investighează cazul nu au putut fi contactați pentru comentarii.

Traducere și adaptare: Lucian Filip
                                                                                                                            Sursa: Morning Star News
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php