REACŢII DE PRESTIGIU LA LEGEA ANTILEGIONARĂ! Radu Ciuceanu şi Cristian Troncotă – istoricul SRI, critică dur noua lege de tip comunist

3 434

UntitledIstoricul Cristian Troncotă critică dur “legea antilegionară”: “Vor să-i ucidă pe martirii închisorilor a doua oară? Interzicem Istoria? O aberaţie! Incultură sau reavoinţă?”

Într-un gest care-i probează încă o dată integritatea morală şi profesională, reputatul istoric Radu Ciuceanu, el însuşi luptător în rezistenţa armată anticomunistă şi fost deţinut politic, în calitate de director al Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului, din cadrul Academiei Române, a sesizat Curtea Constituţională, Avocatul Poporului şi pe Preşedintele României, în legătură cu neconstituţionalitatea proiectului de lege care urmează să pedepsească aspru manifestările considerate a avea caracter legionar, aducând mari prejudicii însuşi actului istoric, prin maniera în care impune, prin legea penală, o anumită perspectivă, neştiinţifică, asupra unui fenomen social-politic din istoria recentă a României.

CITEŞTE AICI MEMORIUL PROFESORULUI RADU CIUCEANU, DIRECTORUL INST DIN CADRUL ACADEMIEI ROMÂNE

astazi-e-ziua-ta-radu-ciuceanu-18450326

De asemenea, într-o intervenţie televizată, în direct, pe postul România TV, istoricul SRI, Cristian Troncotă, a criticat în termeni duri noua lege ce urmează a fi promulgată de preşedintele Iohannis, considerând-o o aberaţie, prin faptul că vine să condamne încă o dată oameni care au suferit în închisorile comuniste pentru adeziunea lor la o doctrină şi care nău au făcut nici un fel de crime sau fapte reprobabile. El a afirmat că această luptă cu istoria aminteşte de vremurile totalitarismului, pe care le considerăm cu toţii de domeniul trecutului.

URMĂREŞTE AICI INTERVENŢIA ISTORICULUI CRISTIAN TRONCOTĂ!

De altfel, din informaţiile deţinute de noi, reprezentanţii SRI ar fi susţinut încă din 2014, din dezbaterile de la comisiile Senatului, că acest proiect de lege este fără obiect, el fiind inutil şi generator de probleme suplimentare, având în vedere că legionarismul nu reprezintă un pericol în societatea românească.

 

3 Comments
 1. calin eugen says

  Sa speram ca totul se va sfarsi cu bine.Macar acum,in al 12-lea ceas.Doamne-ajuta!

  1. sanda alexandru says

   Doamne ajuta neamul romanesc.Parlamentarii sunt avortonii acestui neam.
   Da-le Doamne minte si lumina adevarului TLC

 2. ionut moraru says

  Ii cunosc probitaea d-lui Cristian Troncota. SRI-st in sensul adevarat, recomandat mie ptr o obiectiva studiere in arhive a Miscarii legionare. Nu am vrut atunci sa aud de el. Si rau am facut. Nu o sa il mai vedeti mult timp pe micile ecrane…… din acest motiv. Un profesionist desavarsit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php