Libia: 88 de creştini din Eritreea se află în captivitatea jihadiştilor

0 448

Creştinii care încearcă să ajungă în Europa traversând Libia se supun unor riscuri majore. Jihadiştii au răpit un nou grup de creştini. Proveniţi din Eritreea, aceştia ar putea deveni noile victime ale extremiştilor musulmani din nordul Libiei.

114883_1

Organizaţia teroristă Statul islamic a capturat în Libia 88 de creştini din Eritreea. Presa libiană informează că aceştia călătoreau cu un convoi de traficanţi de persoane care a fost atacat de jihadişti într-o ambuscadă la sud de capitala Tripoli. Potrivit lui Meron Estafanos, cofondator al Comisiei Internaționale pentru Refugiații Eritreeni, persoanele din convoi au fost chestionate de jihadişti privitor la Coran şi ritualurile islamice. Cei care nu au putut răspunde întrebărilor, au fost separaţi de musulmani şi duşi spre o destinaţie necunoscută.

Centrală cucerită

Teroriştii din SI au reuşit să cucerească o centrală electrică din vestul oraşului libian Sirte, a anunţat organizaţia teroristă pe un cont de pe o reţea de socializare, potrivit Agerpres. „Centrala a fost cucerită. Acum oraşul Sirte a fost eliberat complet”, se arată în mesajul publicat de extremişti. O sursă militară a dezvăluit că forţele responsabile de asigurarea securităţii centralei, loiale guvernului autoproclamat care controlează Tripoli, s-au retras după ce trei soldaţi au fost ucişi de jihadiştii SI. Fostul oraş natal al lui Gaddafi, Sirte a fost ultimul bastion al regimului libian.

Haosul libian

Două guverne îşi dispută autoritatea în Libia, unul în capitala Tripoli şi altul în Tobruk, recunoscut şi de comunitatea internaţională. Aflată în haos după căderea dictatorului Muammar Gaddafi, ţara a devenit un punct de trecere pentru imigranţii care încearcă să ajungă în Europa. Creştinii care trec prin Libia se supun unor mari riscuri. Jihadiştii din Libia au publicat în ultimele luni mai multe înregistrări cu execuţii în masă ale creştinilor răpiţi. Două înregistrări publicate în lunile februarie şi aprilie au prezentat decapitarea a 21 de egipteni de religie creştină coptă şi execuţia mai multor creştini din Etiopia.

sursa: Puterea

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php