Străinii cumpără tot mai mult pământ în România

2 568

Familia Gupta, una dintre cele mai puternice dinastii de business din India alături de cea a lui Lakshmi Mittal, a cumpărat două ferme cu 2.500 de hectare de teren în localitatea Conteşti din Teleorman.

Indienii operează local prin firma Trans­danube Industries, entitate prin intermediul căreia şi-a anunţat anterior intenţia de a construi o oţelă­rie în Olteniţa, Călăraşi, potrivit zf.ro. Indienii sunt cunoscuţi la nivel internaţional prin grupul Afri­can Industries, cu o prezenţă importantă în Nigeria.
Străinii cumpără tot mai mult pământ în România

Chiar dacă pe primele trei locuri în topul latifundiarilor sunt români, practic jumătate din terenurile agricole sunt deținute sau administrate de străini.

Unele companii străine au ajuns să aibă în proprietate zeci de mii de hectare de teren în România. Statisticile arată că cei mai mari investitori străini sunt italieni, germani, arabi, maghiari şi spanioli.
Noua lege a vânzării terenurilor agricole a intrat în vigoare în luna mai a anului trecut. Noua lege în general a îngreunat vânzarea terenului agricol în loc să o simplifice, pe de altă parte străini preferă să nu cumpere teren pe nume propriu, ci cumpără de regulă prin societăţi cu capital românesc.
2 Comments
  1. calin eugen says

    Pamantul nostru,udat cu lacrami,sange si sudoare,dat strainilor.Economie de piata,liberalism economic.Bun,dar nu chiar asa(sa ne imaginam cum ar fi reactionat evreii daca pamantul Israelului ar fi scos la mezat ptr. straini).Personal,consider afacerea o crima si tradare.

  2. Adrian says

    Unde sunt Nicadorii ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php