Elisabeta a-II-a, în „discursul tronului”: Referendum pe tema ieșirii Marii Britanii din UE

0 412
Parlamentul de la Londra, nou ales, şi-a început activitatea cu o ceremonie veche de 500 de ani. „Discursul tronului”, rostit de Regina Elisabeta a-II-a, a anunţat programul de guvernare al noului cabinet conservator condus de premierul David Cameron. Una dintre teme e organizarea unui referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.
De 479 de ani, adică din 1536,  când suveranul britanic a rostit pentru prima dată discursul tronului, în linii mari, ceremonia este aceeaşi. Elisabeta a II-a a fost condusă în Camera Lorzilor, unde, timp de 10 minute, le-a prezentat parlamentarilor proiectele primului guvern exclusiv conservator din ultimii 19 ani.
Suverana Marii Britanii a vorbit, cum era de așteptat, despre referendumul privind apartenenţa regatului la Uniunea Europeană. „Guvernul meu va renegocia relaţia Regatului unit cu UE şi va propune o reformă a UE în beneficiul ambelor părţi. În acelaşi timp, va fi adoptată o lege privind organizarea referendumului pe tema apartenenţei Regatului unit la UE până la sfârşitul anului 2017”, a spus Regina Elisabeta.
Printre proiectele executivului conservator menţionate de Suverana Marii Britanii se numără şi viitorul Scoţiei, care, potrivit promisiunilor făcute de David Cameron, ar trebui să-şi extindă autonomia incusiv în sfera fiannciară.
În cel de al 62-lea discurs rostit de la urcarea sa pe tron, suverana s-a referit şi la alte subiecte aflate în dezbatere în Marea Britanie, cum ar fi, de exemplu, reducerea taxelor pentru cei cu venituri mici.
Tot tradiţia veche de secole a impus o dezbatere în parlamentul de la Londra, urmată de un vot de încredere în noul guvern.
sursa: ActiveNews

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php