Reacția Moscovei la faptul că militarii ruşi din Transnistria nu vor mai putea tranzita Ucraina

0 292

Denunțarea Acordului privind tranzitul prin teritoriul Ucrainei a forţelor militare rusești, temporar staţionate pe teritoriul Republicii Moldova subminează relațiile militare și destabilizează situația din regiunea transnistreană, comentează prim-vicepreședintele Comitetului pentru relații internaționale a Dumei de Stat, Leonid Kalașnikov, o lege în acest sens adoptată de Rada Supremă de la Kiev.

„Acest denunț al Ucrainei subminează relațiile militare cu Rusia, pe care deja nu le are, dar este o tactică de declanșarea a unui alt conflict, pe care puțini îl pot înțelege. Cum să ajungă pacificatorii ruși în Transnistria, acolo unde oamenii nu au nici arme și nici muniții pentru a se apăra?”, spune Kalașnikov, citat de RIA Novosti.

Potrivit lui, astăzi, de fapt, Transnistria a devenit o „cetate izolată” așa cum Republica Moldova și Ucraina „aderă la Uniunea Europeană” și, din punct de vedere economic, „strangulează regiunea”.

Amintim că Rada Supremă de la Kiev a adoptat legea cu privire la denunțarea Acordului privind tranzitul prin teritoriul Ucrainei a forţelor militare rusești, temporar staţionate pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, așa-zisele forțe de menținere a păcii rusești din Transnistria nu vor mai putea tranzita Ucraina.

Socilitarea deputaților ucraineni vine în contextul în care „unitățile militare ruse luptă în estul Ucrainei de partea separatiștilor”.

sursa: Independent.md

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php