Furia bolnavă a Statului Islamic a lovit din nou: o nouă înregistrare cu execuția a zeci de creștini a fost făcută publică

0 348

Încă din cursul zilei de ieri, o nouă înregistrare video prezentând uciderea a circa 30 de creştini etiopieni, capturati de afiliații libieni ai grupării jihadiste, circulă pe internet. Conform specialiştilor, execuţiile au avut loc în două regiuni, situate în sudul şi estul Libiei.

Materialul video, care durează 29 de minute, poartă logoul oficial al organizației media a Statului Islmic, Al-Furqan, fiind similar celui publicat în luna februarie, care înfăţişa uciderea a 21 de creştini egipteni. Noua înregistrare, prezintă, alternativ, imagini de la execuțiile sângeroase a două grupuri, fiecare format din aproximativ 15 creștini etiopieni. Astfel, în vreme ce primul grup de bărbaţi, îmbrăcați în salopete portocalii, este decapitat pe o plajă, la malul mării, cei din cel de al doilea grup, îmbrăcați în costume negre, sunt executaţi prin împuşcare în cap, într-o zonă din deşert.

Creștinii sunt numiți „cruciați” și acuzați de faptul că ar dori moartea musulmanilor. Unul dintre militanții ce apare în spatele victimelor, purtând o mască neagră pe chip și agitând furios un pistol, proferează ameninţări dure la adresa creştinilor care nu se vor converti pe viitor la islam sau care vor refuza să plătească o taxă specială, de protecție. „Sângele musulman vărsat în mâinile religiilor voastre nu este ieftin”, spune el, uitându-se tăios în obiectivul camerei de filmat. „Pentru națiunea crucii am un sigur mesaj: Ne-am reîntors!” își continuă el amenințarea.

Ministrul etiopian al Informaţiilor, Redwan Hussein, a etichetat omorurile drept „crime împotriva umanităţii” şi a spus că autorităţile acestei ţări încearcă să confirme identitatea celor ucişi. Etiopia neavând însă ambasadă în Libia, operațiunea de verificare și identificare a victimelor este mult îngreunată.

traducere şi adaptare: Andreea Trandafir
sursa: Jpost.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php