UDMR apără corupţii din România, la cel mai mare congres: Marko Attila (fugit în Ungaria) şi Zsolt Nagy (incarcerat) sunt nevinovaţi

0 447

Deputatul UDMR de Covasna Marko Attila, cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu în dosarul despăgubirilor acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), fugit în Ungaria între timp, precum şi fostul ministru Zsolt Nagy – incarcetat pentru infracţiunea de trădare prin transmitere de secrete şi subminarea economiei naţionale, au fost apăraţi public de către preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, în cadrul Congresului 12 organizat de UDMR la Cluj-Napoca.

Kelemen Hunor a declarat că UDMR rămâne solidară că cei doi şi crede în nevinovăţia lor, iar întrega sală s-a ridicat în picioare să aplaude. Liderii UDMR au mai declarat că justiţia din România nu e echidistantă şi au ridicat semne de întrebare cu privire la activitatea procurorilor.

La congresul UDMR s-a dat citire şi unei scrisori din partea lui Nagy Zsolt, care îi indemna pe unguri să lupte mai departe.

Potrivi DNA, în 2008, Marko Attila Gabor, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor, supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totală de aproximativ 75 de milioane de euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obţinerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii şi cesionarii drepturilor de despăgubire.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php