Austria este pionul Rusiei pe tabla de şah a Europei

0 499

Am sentimentul că preşedintele rus atunci când joacă şah, pionul său preferat poartă numele de Austria. Tot mai mult când Putin strănută la Kremlin oficialii de la Viena îşi pun batista la gură. Austria a fost vârful de lance din UE care s-a opus cu vehemenţă sancţiunilor economice împotriva Rusiei după ocuparea Crimeii.

Economia austriacă depinde în proporţie de 80% de resursele naturale ale Federaţiei Ruse. Fără petrolul, gazul, mineralele şi lemnul rusesc motorul economiei Austriei se gripează. După impunerea sancţiunilor economice pe care nu le-a dorit faţă de Rusia tot mai mult Viena are probleme economice, fiind în pragul recesiunii. Zilele acestea a ieşit la iveală că celebra companie austriacă OMV începând cu anii 90 se comportă ca o sucursală a Gazprom. Fără ruşi OMV ar intra în faliment. Nu întâmplător noul şef al OMV este un om apropiat de Gazprom şi Vladimir Putin. Rainer Seele, preşedintele board-ului Wintershall, firma ce reprezintă interesele Gazprom în Germania şi prin care România a importat gaze din Rusia până în vara anului trecut, preia funcţia de director executiv al OMV de la 1 iulie. Consiliul director al companiei austriece OMV, principalul acţionar al Petrom, a convenit să îl numească în funcţia de director executiv pe Rainer Seele, preşedintele board-ului Wintershall. Ministrul austriac de Finanţe, Hans Joerg Schelling, a anunţat că OMV va numi un candidat-surpriză la conducerea companiei. Din punct de vedere economic şi politic Austria reprezintă vîrful de lance a intereselor Germaniei în Europa de est.Ce nu poate spune şi face Berlinul e pusă la înaintare public Viena. Vladimir Putin stie lucrurile acestea şi joacă tare. Interesul preşedintelui rus e să ajungă la gurile Dunării pentru a îngenunchia economic şi politic România singura ţară care îi mai stă în cale pentru a controla centrul european.

DanubeRhineMap

Austria, Ungaria, Bulgaria şi Serbia sunt ţările prietene Rusiei şi care înconjoară România ca un cerc de foc. Bucureştiul stă deocamdată ca un spin în faţa Moscovei. Dacă Putin ajunge la gurile Dunării va putea controla economic şi apoi politic Europa prin canalul Dunăre – Rin – Main. Putin îşi urmăreşte cu încăpăţânare proiectul de a controla Europa, care e pentru el un apendice geopolitic al Euroasiei. Deja la Odessa s-a înfiinţat Republica Populară Basarabeană. Un lider al radicalilor ucraineni, luptător în K1, Sergei Lascenko fost asasinat de ceceni, care sunt se pare mâna neagră şi lungă a Moscovei. Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a arestat deja 39 de insurgenţi ruşi care pregăteau o revoltă militară la Odessa. E o chestiune de zile ca Republica Populară Basarabeană care cuprinde Bugeacul şi Transnistria să-şi proclame autonomia faţă de Kiev. Atunci Putin va ajunge la gurile Dunării, iar pionul preferat pe tabla sa de şah europeană va fi Austria, prin care va controla coloana vertebrală a UE, celebrul canal Dunăre – Rin – Main.

de Ionuţ Ţene NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php