Fostul ministru Cristian David scapă de arestul preventiv

0 289

Fostul ministru de Interne, Cristian David, acuzat că a primit 500.000 de euro pentru a interveni la Cristinel Bîgiu, pe vremea când acesta era prefect, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, a fost plasat marţi în arest la domiciliu.

Fostul ministru de interne, Cristian David, a fost adus cu mandat la DNA. (Florin Eşanu/Epoch Times)

Decizia de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu luată de magistraţii Curţii Supreme în cazul lui Cristian David nu este însă definitivă, aceasta purtând fi contestată la aceeaşi instanţă. Până când va rămâne definitivă, fostul ministru rămâne însă în arest preventiv.

Fostul ministru Cristian David este acuzat de luare de mită şi spălare de bani, procurorii DNA acuzând-ul pe acesta că ar fi primit suma de 500.000 de euro în schimbul acordării titlului de proprietate asupra unui teren din Buzău unei persoane. Pe 22 ianuarie 2015, David a fost arestat.

Cristian David este urmărit penal şi într-un alt dosar, pentru abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii, care ar fi fost făcute pentru a justifica 60.000 de euro. La vremea respectivă, David ocupa funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni. La 27 februarie, preşedintele Traian Băsescu a avizat cererea de începere a urmăririi penale formulate de DNA în acest dosar.

Liberalul Cristian David este ginerele lui Mihail Vlasov, trimis şi el în judecată după ce a fost prins în flagrant primind o mită de 200.000. de euro. Soţia lui David, Vanda Vlasov, fost prim-vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial, este urmărită şi ea penal în dosarul în care tatăl său este cercetat pentru corupţie.

sursa: Epoch-Times Romania

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php