Miron Mitrea s-a predat la IPJ Constanța. Va fi închis la Poarta Albă

0 412

Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, în dosarul privind lucrările de renovare făcute la casa mamei fostului deputat PSD, a ajuns la Penitenciarul Poarta Albă, vineri, în jurul orei 18.00. Urmează să fie plasat în carantină, informează Mediafax.

Vineri, la ultimul termen al procesului aflat în faza de apel, procurorul de ședință a cerut magistraților majorarea pedepselor pentru toți inculpații din acest dosar, respectiv Miron Mitrea, fostul șef al ISC Irina Jianu și Constantin Popescu, fost arhitect șef al orașului Voluntari. De asemenea, procurorul a cerut ca Miron Mitrea să plătească o sumă mai mare decât cuantumul stabilit de instanța de fond.

Procesul continuă cu pledoariile avocaților.

Fostul deputat Miron Mitrea a fost condamnat, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu executare. Mitrea a fost acuzat de luare de mită în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

În același dosar, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni închisoare, iar Constantin Popescu la cinci luni de închisoare, pedeapsă contopită cu o alta de trei ani primită în alt dosar.

Cei trei condamnați au declarat apel.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef adjunct și inspector-șef al ISC.

DNA susține că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcții, amenajare și dotare efectuate cu titlu gratuit și în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău și SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din județul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

sursa: Romania Libera

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php