Paradă la DNA

0 421

Elena Udrea a fost adusă cu mandat, de poliție, la DNA. Haine sobre, în gri și negru, machiaj discret, zâmbet: la parada „celebrităților” de joi, de la DNA, blonda PMP a avut spațiu pe „podium” vreo patru ore. O fi făcut, săraca, febră musculară de câte ori a dat din cap și din umeri când răspundea „nu” sau „nu știu” la întrebările procurorilor, dar și ale ziariștilor, la ieșire.

Ea a fost pusă sub acuzare pentru spălare de bani și fals în declarații în Dosarul Microsoft. „Întrebați-l pe Cocoș”, a fost răspunsul lui Udrea care a susținut ca și până acum că nu a avut habar de ce făcea fostul ei soț. „Sursele” au aruncat vestea că fosta ministreasă va fi cercetată sub control judiciar. Adică nu mai are voie să plece de capul ei în afara Capitalei și nici să aibă contacte cu alți inculpați în dosar.

Dar Elena Udrea a fost acuzată de adversarii politici și de presa care colaborează cu aceștia de multe și uriașe matrapazlâcuri în comparație cu care faptul că nu a trecut în declarația de avere împrumuturile acordate de Cocoș către firmele lui, de unde și ea încasa dividende este o glumă. Parcă furase cu milioanele de euro cât a fost ministru al Dezvoltării, nu iese nimic de acolo?

După Udrea a intrat la DNA însuși Adriean Videanu, ajuns acolo în dosarul Bica. Dar… nu a mai ieșit.

Procurorii au avut zi plină joi, a fost coadă de „celebrități” venite să dea cu subsemnatul. A fost și prietena Elenei Udrea, fosta șefă DIICOT Alina Bica, dar și Toni Greblă, deputatul Lucian Șova sau Adriean Videanu. Tot joi, pe la DNA a putut fi văzut și Alin, fiul lui Dorin Cocoș, și fostul consilier al lui Bica, ofițer de poliție judiciară Florentin Mihăilescu. Ca să fie ziua completă, DNA a trimis în judecată și doi secretari de stat de la Ministerul Agriculturii. Întunericul se lăsase de mult când procurorii încă mai aveau casa plină de invitați.

Nașul Greblă ne-a anunțat că nu se dezice de finul său, chiar dacă i se șifonează imaginea. Lucian Șova e urmărit penal în același dosar. Anchetele merg mai departe. Să nu spuneți că vă plictisiți dacă sunt prea multe și cu actori nenumărați.

de Răzvan Mateo Mateescu Ziarul Puterea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php