Lansarea megalomanică a candidaturii lui Ponta, în centrul unui nou scandal

0 369

Firma care deţine dreptul de copyright asupra operei lui Constantin Brâncuşi acuză că nu i s-a cerut autorizarea pentru folosirea replicilor sau copiilor Coloanei Infinitului la faraonica lansare a candidaturii lui Victor Ponta la preşedinţie, organizată pe Arena Naţională în urmă cu aproape două săptămâni.

„Pentru folosirea acelor replici sau copii butaforice ale operelor de la Târgu Jiu nu a cerut nimeni autorizarea de la Visarta şi Visarta nu a dat nimănui această autorizare. Aş vrea să precizez că de câte ori s-au cerut replici butaforice după operele lui Constantin Brâncuşi, societatea care reprezintă cât şi deţinătorii de drepturi au interzis acest lucru. Noi avem contract de reprezentare reciprocă cu societatea ADAJP din Paris, înseamnă Administraţia Drepturilor de Autor de Artă Grafică şi Plastică, din Franţa, unde Constantin Brâncuşi a înscris repertoriul său, operele, încă din timpul vieţii. Pe legea franceză, conform legislaţiei franceze, privind moştenirea, acest repertoriu a fost transmis prin moştenire familiei Istrati şi de aici înainte, la fel, tot pe cale legală, moştenirea, conform legii, vreme de 70 de ani. Deţinătorul de drepturi, actualmente, este un cetăţean canadian, fost cetăţean român, care este moştenitorul Nataliei Dumitrescu. Noi reprezentăm, în România, întreg repertoriul francez dat de ADAJP, care are vreo 60 şi ceva de mii de membri, printre aceşti membri este şi Constantin Brâncuşi”, a explicat pentru Realitatea TV Gheorghe Voican, directorul executiv al firmei Visarta, care deţine dreptul de copyright asupra operei lui Constantin Brâncuşi.

Potrivit Realitatea, directorul firmei Visarta a mai explicat că organizatorii lansării aveau obligaţia legală de a obţine acordul companiei sale pentru a se folosi de imaginea coloanei lui Brâncuşi anterior evenimentului, nu postfactum.

„Obţinerea acordului de a folosi imaginea trebuia făcută înainte, pentru că aşa cere legea, înainte. Noi gestionăm aceste drepturi. Urmează ca noi să lămurim aceste aspecte, trebuie să ştim cine este organizatorul, pentru că responsabilitatea este aceluia care a organizat evenimentul şi a pus în public acele replici butaforice”, a declarat Voican.

Reamintim că pe 21 septembrie prezidenţiabilul PSD, Victor Ponta, a avut (cea de a treia) lansare a canditurii la preşedinţie, pe Arena Naţională, în Bucureşti. La eveniment au luat parte în jur de 70.000 de persoane, mobilizaţi de PSD-PC-PUNR.

sursa: EpochTimes

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php