ÎN TIMP CE TRANSILVANIA E FURATĂ CU COMPLICITATEA CLASEI POLITICE Premierul Victor Ponta se ”spală pe mâini”: ”Cei mai mari dușmani ai României sunt tot românii”

0 421

”Cei mai mari dușmani ai României sunt tot românii”, a declarat Premierul Victor Ponta în deschiderea evenimentului ”Diaspora Estival” organizată de Ministerul Afacerilor Externe la Eforie Nord.

Premierul Victor Ponta la Diaspora Estival (FOTO: victorponta.ro)

Dacă premierul Victor Ponta nu are o statistică detaliată cu ceea ce declară românii în străinătate despre țara lor pentru a dovedi că românii își denigrează țara atunci afirmația premierului e perfect stupidă. Premierul Victor Ponta este de părere că vinovați pentru imaginea proastă a românilor din afară sunt tot românii pentru că își vorbesc de rău țara. Ponta s-a poziționat astfel în afara problemei și a aruncat vina tot pe umerii celor aproximatix 3,5 milioane de români care au ales să părăsească România exasperați de hoția și mizeria promovată tocmai de personaje sinistre precum Victor Ponta.

Urmărind discurul premierului Victor Ponta am identificat trei idei cheie pe cred care românii din afara granițelor ar trebui să le analizeze:

1. Românii plecați la muncă în afară sunt vinovați pentru imaginea pe care o are România în ansamblul ei. Dacă i-a mâncat undeva să plece la muncă în străinătate pentru o viața mai bună atunci să suporte consecințele și să fie conștienți că sunt singuri-singurei în fața propagandei antiromânești.

2. Premierul României, Victor Ponta, și președintele PSD, Victor Ponta, nu au absolut nicio vină atunci când vine vorba de imaginea României în exterior. Și dacă nu el e vinovatul atunci nu el e cel responsabil să facă ceva în această privință. Într-un mod abject și perfect condamnabil, premierul Victor Ponta aruncă vina tot pe victimă, pe românii lăsați singuri să lupte împotriva politicienilor sau presei de scandal din străinătate care practică un discurs șovin și antiromânesc. Premierul Victor Ponta e plătit din bani publici ca să identifice vinovații, nu să găsească soluția problemei sau să contribuie măcar la identificarea soluției.

3. Românii plecați la muncă în străinătate sunt așteptați acasă de premierul Victor Ponta doar dacă au un mic capital pe a-și deschide o afacere. Dacă nu au atunci pot să stea liniștiți acolo unde sunt. Victor Ponta și PSD nu au nevoie de ei. Între timp românii din străinătate sunt buni să trimită în România miliarde de euro în fiecare an (detalii despre câți bani trimit în România românii care muncesc în străinătate aici).

În timp ce premierul Victor Ponta afirmă că românii sunt cei mai mari dușmani ai României, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului, la care Ponta a refuzat să participe, s-a discutat, prin multe teme interesante, despre modul în care Transilvania este furată cu complicitatea clasei politice de la București (detalii aici).

Detalii interesante despre prezența premierului Victor Ponta la Diaspora Estival aici.

După doi ani de când a preluat puterea, Victor Ponta continuă să promoveze frunza Elenei Udrea ca brand de țară (detalii aici, situația e neschimbată și în 2014). Asta ca să înțelegeți un pic cam cât de mult îl interesează pe Ponta imaginea României în afară.

de Dan Tanasă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php