Secretarul general al NATO acuză Rusia de implicare în conflictele din Rep. Moldova, Georgia și Ucraina

0 535

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a acuzat Rusia de implicare în conflictele din Republica Moldova, Georgia și Ucraina. ,,Încă de la căderea comunismului, NATO a făcut eforturi de a se angaja în dialog cu Moscova, oferind oportunități de cooperare în mai multe domenii decât cu oricare alt stat care nu este membru NATO, în căutarea unui parteneriat strategic. Răspunsul Rusiei a fost să încalce regulile, să se implice în conflictele din Republica Moldova, Georgia și Ucraina și să provoace ordinea internațională”, a scris Rasmussen pentru Financial Times, citat de Ria Novosti.

În cadrul unui interviu acordat publicației franceze Midi Libre, Rasmussen a declarat că Alianța va elabora noi planuri de apărare în fața ,,agresiunii Rusiei” împotriva Ucrainei și a încurajat din nou țările NATO să contribuie cu mai mulți bani la fondul pentru apărare, mai menționează agenția Ria Novosti.

sursa: InfoPrut

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php