Demisie de protest in guvernul britanic din cauza atrocitatilor din Fasia Gaza

0 384

0

Sayeeda Warsi a demisionat marţi din funcţia de secretar de stat din cauza poziţiei guvernului de la Londra în legătură cu războiul din Fâşia Gaza şi susţinerea intervenţiei militare a Israelului.

Baroneasa Warsi, de origine pakistaneză, a anunţat în prealabil pe contul de Twitter că i-a scris, cu un regret profund, premierului britanic David Cameron pentru a-l informa de decizia luată. Aceasta a denunţat eşecul Marii Britanii „în a condamna operaţiunile criminale ale Israelului”.

Warsi, care a deţinut poziţia secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe şi secretar de stat pentru credinţă şi comunităţi, a fost prima femeie musulmană care a lucrat în cabinetul britanic.

Ea era responsabilă de probleme privind Afganistanul, Pakistanul, Bangladeshul, Asia centrală, drepturile omului, ONU, organizaţiile internaţionale şi Curtea Penală Internaţională, precizează site-ul Guvernului. Warsi este de asemenea senatoare conservatoare, membră a Camerei Lorzilor.

Până în acest moment, în urma intervenţiei militare israeliene în Fâşia Gaza, peste 1.800 de palestinieni şi-au pierdut viaţa, inclusiv circa 300 de copii. Alte 10.000 de persoane au fost rănite. Pe de altă parte, în ultimele trei săptămâni, 64 de militari israelieni şi 3 civili şi-au pierdut viaţa în conflict. Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php