Mi-e milă de Traian Băsescu, mi-e jale pentru România

0 376

Mi-e milă de Traian Băsescu, mi-e jale pentru România

Nimic mai rău nu i se putea întâmpla, în acest moment, României.

Nu mă refer la Traian Băsescu, fiindcă el e un om ca noi toți, un trecător prin viață. România eternă va avea însă de suferit enorm în urma scandalului declanșat de relația Mircea Băsescu – Bercea Mondialul.

Iar înainte de a comenta mai departe, trebuie să remarcăm că prezența romilor în combinația etnică din spațiul românesc se dovedește, încă o dată, de rău augur.

Nu romii sunt însă de vină că președintele României are un frate pe cât de lacom, pe atât de prost.

Acestea fiind spuse, să vedem care sunt proporțiile dezastrului.

Traian Băsescu este scos din jocul campaniei prezidențiale și orice va spune se va întoarce împotriva sa. Românii, în marea lor majoritate, nu vor rezista tentației de a-l vedea pe președinte implicat până peste cap în afacerea eliberării lui Sandu Anghel.

Și iată că, așa cum se întâmplă de multe ori în viață, cel bun plătește în locul celui rău, cinstitul e bănuit de hoție, iar hoțul devine erou.

După cum merg lucrurile, bănuiesc că Dan Voiculescu va scăpa de închisoare, în vreme ce Traian Băsescu va pleca din istoria contemporană plin de zoaiele unei afaceri căruia nenorocitul de frate-so nu i-a rezistat.

Este aproape absurd ca, în acest moment, să îl vedem pe Mircea Băsescu spunând în jalnicul său comunicat de joi dimineața:

„ Este regretabil că se încearcă denigrarea Instituţiei Prezidenţiale în condiţiile în care preşedintele României, prin activitatea sa din ultimii ani, a încercat şi a reuşit să facă Justiţia să poată funcţiona în România.”

Este regretabil că te-ai încurcat dumneata cu țiganii, domnule, nimic altceva.

În paranteză fie spus, ori de câte ori am cunoscut un rom mai îndeaproape, nu a trecut mult și mi s-a propus, ca ziarist, să intervin pe lângă vreun judecător în legătură cu cine știe ce tuciuriu închis sau aflat în proces. Există în firea acestor oameni să procedeze astfel și nu te poate feri de greșeală decât luarea unei distanțe apreciabile față de situație. Lăcomia, în astfel de cazuri, e fatală și atunci nimeni nu te mai poate salva.

Acum, vom vedea cum evoluează lucrurile, dar cred că doar un  miracol va mai ține România pe drumul întăririi justiției și a statului de drept. Inamicii politici ai președintelui vor specula situația la sânge și proști ar fi să nu procedeze astfel.

Mă încearcă un sentiment de milă față de Traian Băsescu și unul mai puternic, de jale, față de țară, pentru nenorocul ei.

de Gheorghe Smeoreanu Criterii.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php